Νέα Ιωνία: Οργή για το νέο έγκλημα στη Μεσόγειο εξέφρασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Την οργή του για το νέο έγκλημα στη Μεσόγειο εξέφρασε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη Νέα Ιωνία το μεσημέρι της Κυριακής. Ενόψει των εκλογών ο γ.γ. του ΚΚΕ μίλησε σε εκδήλωση με θέμα «Ελεύθεροι χώροι, ανοιχτοί στον λαό, κλειστοί στα επιχειρηματικά συμφέροντα», στο Παναιτώλιο. Στη διάρκειά της εξέφρασε τη θλίψη και την οργή του ΚΚΕ «για το νέο έγκλημα αυτού του βάρβαρου συστήματος που έστειλε στον υγρό τάφο της Μεσογείου εκατοντάδες κατατρεγμένους ανθρώπους».

Νέα Ιωνία: Τι είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας για το ναυάγιο

«Οι προσφυγικές ροές δεν είναι κάποιο φυσικό φαινόμενο για να ξεμπερδεύει κανείς με έναν ανέξοδο “ανθρωπισμό” και με κάποιες προτάσεις διαχείρισης των συνεπειών», ανέφερε και πρόσθεσε: «Οργή γι’ αυτήν τη διεθνή εγκληματική οργάνωση, την ΕΕ που όλα τα άλλα κόμματα την παρουσιάζουν ως “κοινό σπίτι” των λαών, η οποία πρώτα εξαπολύει επεμβάσεις, ληστεύει άλλους λαούς και μετά υψώνει φρούρια για να τους κρατήσει απ’ έξω ή ανοίγει τη στρόφιγγα μόνο για όσους τα μονοπώλιά της θέλουν να ξεζουμίζουν ως φθηνό εργατικό δυναμικό».

«Οργή γι’ αυτούς που απ’ ότι φαίνεται δεν έκαναν όσα έπρεπε για να σωθούν οι αθώες ψυχές και έχουν το θράσος να χρησιμοποιούν σαν δικαιολογία την άρνηση των ίδιων των δουλεμπόρων να διασωθούν τα εμπορεύματά τους, δηλαδή οι άνθρωποι που είχαν στοιβάξει σε αυτό το καρυδότσουφλο. Οργή για όσους χύνουν ξανά το δηλητήριο του ρατσισμού, μιλούν για λαθραίους ανθρώπους, για εισβολείς ή δείχνουν όλη τη μαυρίλα της ψυχής τους εκφράζοντας ενόχληση μέχρι και για το τριήμερο πένθος που κηρύχθηκε. Το ξέρουν καλά πια ακόμα περισσότεροι: Είναι ή τα κέρδη τους ή οι ζωές των ανθρώπων. Όλοι οι άλλοι είναι με τα κέρδη τους. Εμείς είμαστε με τις ζωές των ανθρώπων», σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας. Όπως είπε, το ΚΚΕ δεν διαλέγει «το λιγότερο κακό ανάμεσα στο κολαστήριο της Μόριας επί ΣΥΡΙΖΑ και τις κλειστές δομές-φυλακές της ΝΔ».

«Η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, όλα τα κόμματα του συστήματος, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, είναι υπόλογοι και για αυτό το νέο έγκλημα που ο λαός μας πρέπει να το κάνει κριτήριο ψήφου, ανάμεσα σε τόσα άλλα, και να τους δώσει αυτό που τους αξίζει στις εκλογές της άλλης Κυριακής», τόνισε και συμπλήρωσε πως «κριτήριο ψήφου πρέπει να γίνει και η στάση κάθε κόμματος απέναντι στην ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού, της νεολαίας», επισημαίνοντας ότι σύνθημα του ΚΚΕ είναι «Ελεύθεροι χώροι, ανοιχτοί στον λαό – Κλειστοί στα επιχειρηματικά συμφέροντα».

Δημήτρης Κουτσούμπας: Η πράσινη μετάβαση είναι η νέα μπίζνα του κεφαλαίου

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι το ζήτημα της αξιοποίησης των ελεύθερων χώρων είναι πολιτικό και ταξικό.

Όπως ανέφερε, «στις σημερινές συνθήκες της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας στη γη, της ανάπτυξης με κριτήριο το κέρδος των ομίλων, της αναρχίας της παραγωγής και των ανταγωνισμών των ληστών-καπιταλιστών, η γη αξιοποιείται με κριτήριο τα επενδυτικά σχέδια και την κερδοφορία του κάθε ξεχωριστού ομίλου».

«Ο χωροταξικός σχεδιασμός στο σημερινό σύστημα καθορίζεται με κριτήριο την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και όχι την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών», σημείωσε και πρόσθεσε ότι με το ίδιο κριτήριο καθορίζεται και η διαχείριση των όποιων ελεύθερων χώρων και χώρων πρασίνων έχουν απομείνει. «ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι συνένοχοι για την πολιτική που έχει βάλει στο στόχαστρο της αξιοποίησης από το κεφάλαιό τους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους στην Αττική», τόνισε.

«Αυτήν την κατεύθυνση υπηρετούν οι νόμοι της ΝΔ για το περιβάλλον, τα πολεοδομικά σχέδια που εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης και μιλούν για τις λεγόμενες “εμβληματικές αστικές αναπλάσεις”. Αυτή η πολιτική υλοποιείται στο πλαίσιο της πολιτικής της “πράσινης μετάβασης” της ΕΕ, της νέας μεγάλης μπίζνας του κεφαλαίου», επεσήμανε για να συμπληρώσει: «Είναι ένα ακόμα στοιχείο του κοινού προγράμματος ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, ένα ακόμα πεδίο στο οποίο αντικειμενικά δεν μπορούν να ασκήσουν πραγματική αντιπολίτευση στην επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ τα κόμματα εκείνα που μοιράζονται αυτό το κοινό πρόγραμμα μαζί της».

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι στον αντίποδα των παραπάνω βρίσκεται το πρόγραμμα του ΚΚΕ, υπενθύμισε την ιστορική πείρα βάσει της οποίας «οι μεγάλες πόλεις του Σοσιαλισμού ήταν πραγματικά πόλεις για να ζεις» και ανέφερε ότι το σημείο-κλειδί ήταν «η κοινωνική ιδιοκτησία στη γη και στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, ο επιστημονικά κεντρικός σχεδιασμός της οικονομίας και όλων των υπηρεσιών, ο εργατικός-λαϊκός έλεγχος και άμεση συμμετοχή».

«Αυτόν τον δρόμο προτείνει σήμερα το ΚΚΕ σαν πραγματική λύση για τα προβλήματα του λαού. Μπροστά στις εκλογές της Κυριακής, το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να αναλογιστούν την καθημερινότητά τους και να την κάνουν κριτήριο ψήφου. Η πολιτική που στηρίζει το κεφάλαιο θα έχει νέες επώδυνες συνέπειες στη ζωή τους, όπως και στων παιδιών τους. Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να αντισταθεί σε αυτήν την κατάσταση, να διεκδικήσει μια καλύτερη ζωή», σημείωσε.

Ο ίδιος τόνισε ότι «όλο το προηγούμενο διάστημα, το ΚΚΕ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή για όλα τα μεγάλα εργατικά λαϊκά προβλήματα, όπως και αυτών των ελεύθερων χώρων», και στη συγκεκριμένη περιοχή επεσήμανε ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός της Νέας Ιωνίας αναγνώρισαν τη συμβολή του κόμματος δίνοντάς του ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά στους δήμους της Αττικής. Κάλεσε, δε, σε ακόμα μεγαλύτερη εκλογική άνοδο του ΚΚΕ, επανεκλογή δύο κομμουνιστών βουλευτών στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας «ακυρώνοντας την κλεψιά του νέου εκλογικού νόμου που θα ισχύσει».

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι «καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να νιώθει παντοδύναμη όταν είναι δυνατό το εργατικό-λαϊκό κίνημα. Και σ’ αυτήν τη χώρα υπάρχει δυνατό ΚΚΕ, εγγύηση ότι θα είναι δυνατός ο λαός και το κίνημά του». Τέλος, κάλεσε σε υπέρβαση κάθε δυσκολίας ώστε να εξασφαλιστεί πως δεν θα χαθεί καμία ψήφος στο ΚΚΕ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ