Νέα Ιωνία: Κορυφή του παγόβουνου στην εγκληματικότητα το φονικό στην καφετέρια

Μία παράξενη και συνάμα νοσηρή αλυσίδα γεγονότων που αποκαλύπτει την κλιμάκωση της εγκληματικότητας σηματοδοτεί το πρόσφατο φονικό σε καφετέρια στη Νέα Ιωνία.

Στο αλλόκοτο σκηνικό που κατέληξε στο θανάσιμο τραυματισμό ενός 39χρονου ανθρώπου εμπλέκονται αντίπαλες συμμορίες της Αλβανικής μαφίας, κλιμακούμενη νεανική εγκληματικότητα, καταστήματα που πληρώνουν προστασία στους μαστροπούς της Αθηναϊκής νύχτας κι ένα πολυσύνθετο σκηνικό βίας, που δοκιμάζει τα όρια της ελληνικής κοινωνίας.

Διαβάστε ακόμη: Ποια είναι η Ομάδα L που πουλούσε προστασία στη Νέα Ιωνία – Βία, ναρκωτικά και χλιδή

Η Αστυνομία δεν έχει ακόμη ξεκάθαρη εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη και ποια πραγματική αλληλουχία γεγονότων οδήγησε στους πυροβολισμούς στη Νέα Ιωνία. Μια σειρά από αρχικές συμπτώσεις διερευνώνται ξανά και δίνουν νέα διάσταση στο φονικό της Νέας Ιωνίας, που θα μπορούσε να αποτελεί τον καθρέφτη μιας πολυεπίπεδης εγκληματικότητας, που ξεκινά πλέον σε μικρότερες ηλικίες.

Η νεανική εγκληματικότητα που γιγαντώνεται τους τελευταίους μήνες και κρούσματά της ακούγονται καθημερινά στα δελτία ειδήσεων, φαίνεται πως ήταν η απαρχή για όσα συνέβησαν.

Ο τραυματισμός ενός παιδιού από συμμορία ανηλίκων

Η απαρχή της ιστορίας με τους πυροβολισμούς στην καφετέρια της Νέας Ιωνίας, σύμφωνα με το κουβάρι που ξετυλίγουν οι αρχές βρίσκεται σε ένα περιστατικό νεανικής εγκληματικότητας. Ένα 16χρονο παιδί μαχαιρώθηκε από συμμορία ανηλίκων πριν λίγες μέρες στα Κάτω Πατήσια. Το παιδί ξέφυγε τον κίνδυνο αλλά η οικογένειά του ανησυχούσε για το περιστατικό και αποφάσισε να το ψάξει περαιτέρω. Ο πατέρας του ανηλίκου είναι ο ιδιοκτήτης της καφετέριας στη Νέα Ιωνία, που μετατράπηκε το βράδυ της Τρίτης σε τόπο εγκλήματος.

Ασαφές παραμένει στις Αρχές ακόμη το πως και γιατί στον πριβέ χώρο της βρέθηκαν να συναντιούνται δύο αντιμαχόμενες συμμορίες της Αλβανικής μαφίας. Η μία πιθανολογείται πως εισέπραττε αντίτιμο προστασίας για το καφέ. Πίσω της βρίσκονται κυκλώματα των φυλακών και βαρυποινίτες. Η άλλη κλήθηκε ως εκπρόσωπος των κυκλωμάτων που προωθούν τη νεανική εγκληματικότητα. Στο ενεργητικό της έχει ήδη βίντεο κλιπ με τράπερς που τραγουδούν για “κάλυκες που πετάνε” και προβάλλουν ένα τρόπο ζωής γεμάτο βία και παρανομία.

Φτάνοντας στην καφετέρια και αντικρύζοντας οι μεν τους δε, ένιωσαν παγιδευμένοι και αντέδρασαν όπως οι αντιμαχόμενες συμμορίες της Ιταλικής Μαφίας που ξεκληρίζονταν μεταξύ τους, τραβώντας όπλα.

Διαβάστε ακόμη: Ο πόλεμος των συμμοριών και η σφαίρα που σκότωσε τις αυταπάτες για όσα συμβαίνουν στη Νέα Ιωνία

Οι Αρχές πιθανολογούν ήδη πως κάπως έτσι άναψαν τα αίματα στη Νέα Ιωνία και τα πυρά βρήκαν τον άτυχο 39χρονο, που κατέληξε από σφαίρα στην κλείδα και ακατάσχετη αιμορραγία. Το υλικό από τις κάμερες της καφετέριας θα δείξει αν ο άνθρωπος αυτός βρέθηκε εκεί για να δει μόνος του ένα ποδοσφαιρικό αγώνα ή αν πήγε μαζί με μία μυστηριώδη γυναίκα -που λέγεται πως αναζητείται από τις αρχές.