Νέα Ιωνία: Κινητοποίηση για το πανάκριβο ρεύμα – Αφορμή θάνατος ηλικιωμένης

Κινητοποίηση οργανώνουν οι τοπικοί φορείς στη Νέα Ιωνία για την ακρίβεια στο ηλεκτρικό ρεύμα και την ενεργειακή ένδεια των ασθενέστερων.

«Να μη χαθεί καμιά άλλη ανθρώπινη ζωή», τονίζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης», σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τον τραγικό θάνατο ηλικιωμένης την Κυριακή το πρωί, που κάηκε από πυρκαγιά στο σπίτι της. Καλεί τους εκπαιδευτικούς και τους φορείς της Νέας Ιωνίας σε κινητοποίηση την Τετάρτη 8 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ.  στην οδός Ανατολής 18 στη Νέα Ιωνία και σε πορεία προς το Δημαρχείο.

Στην ανακοίνωση ο Σύλλογος αναφέρει: «Είναι εξοργιστικό να υπάρχουν συνάνθρωποι μας, που εξαιτίας της ενεργειακής φτώχειας αναγκάζονται, για να προφυλαχτούν από την βαρυχειμωνιά να θερμαίνονται με επικίνδυνα ”μέσα”, βάζοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Είναι εγκληματική η πολιτική τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ όσο και όλων των προηγούμενων, η πολιτική της “πράσινης μετάβασης” της ΕΕ, της απελευθέρωσης της Ενέργειας και της απολιγνιτοποίησης, του χρηματιστηρίου Ενέργειας, του πανάκριβου ρεύματος και καύσιμων, που οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση και στην απόγνωση τους εργαζόμενους και όλο το λαό».

Νέα Ιωνία: Ανακοίνωση και από το Σύλλογο Γυναικών

Επίσης, ο Σύλλογος Γυναικών Νέας Ιωνίας  εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

“Συναγωνίστριες,

Με θλίψη και οργή σας ανακοινώνουμε ότι μετράμε άλλο ένα θύμα στο «βωμό» της ενεργειακής φτώχειας. Την Κυριακή 5/2, έχασε τη ζωή της μια συμπολίτισσα μας, όταν το σπίτι της τυλίχτηκε στις φλόγες, στην προσπάθειά της να ζεσταθεί αυτές τις κρύες μέρες που διανύουμε. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα όπου και κατέληξε.

Είναι απαράδεχτο εν έτη 2023 να ριψοκινδυνεύουν ή και να χάνουν τη ζωή τους συνάνθρωποί μας από το κρύο, την φτώχεια και την εξαθλίωση.

Δε θα ανεχτούμε να υπάρξουν άλλα θύματα!

Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα προστασίας για όλα τα σχολεία, να προστατεύονται τα παιδιά μας από το κρύο! Με ευθύνη της Δημοτικής αρχής, να υπάρχει επαρκή πετρέλαιο σε κάθε σχολική τάξη.

Να μη μείνει κανένα σπίτι δίχως θέρμανση!

Ο Σύλλογος Γυναικών Νέας Ιωνίας καλεί όλα τα μέλη του να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» μαζί με άλλους φορείς και σωματεία της πόλης μας, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στις 6 μ.μ. στην οδό Ανατολής 18, όπου βρίσκεται το σπίτι της αδικοχαμένης συνανθρώπου μας. Θα ακολουθήσει πορεία προς το Δημαρχείο.

Να μη χαθεί καμία άλλη ανθρώπινη ζωή

Όλοι στην κινητοποίηση

Τετάρτη 8/2, 18:00

οδός Ανατολής 18, Νέα Ιωνία”