Νέα Ιωνία: Θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα μέτρα ασφαλείας στις Παιδικές Χαρές

Τη λήψη άμεσων μέτρων στη Νέα Ιωνία για την ασφάλεια των παιδιών στις παιδικές χαρές, τις σχολικές μονάδες και τους χώρους άθλησης και αναψυχής καθώς και τη συζήτηση του θέματος στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη Νέα Ιωνία ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση», με αφορμή το περιστατικό ηλεκτροπληξίας μικρού  μαθητή στην πλατεία Μακελαράκη.

Συγκεκριμένα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταθέτει εισήγηση ως θέμα της ημερήσιας διάταξης καθώς και συγκεκριμένες προτάσεις για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για τη σωστή και ασφαλή λειτουργία των παιδικών χαρών, των αθλητικών εγκαταστάσεων και αναψυχής όπως και των σχολικών κτιρίων όλων των βαθμίδων. Τέλος, εύχεται «περαστικά» στο παιδί και δηλώνει τη συμπαράστασή της στην οικογένειά του.

Νέα Ιωνία: Η εισήγηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» 

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ν. Ιωνίας καταγγέλλει τις τεράστιες ευθύνες και τις εγκληματικές παραλείψεις της δημοτικής αρχής της κ. Θωμαΐδου για την παραλίγο τραγική κατάληξη από την ηλεκτροπληξία ενός εντεκάχρονου παιδιού στην πλατεία Μακελαράκη στον Περισσό, την ώρα του παιχνιδιού, από κομμένα και γυμνά καλώδια σε κολόνα δημόσιου φωτισμού.

Παρά τους κομπασμούς της δημοτικής αρχής της Ν. Ιωνίας για την αισθητική και τη λειτουργική αναβάθμιση του παραπάνω χώρου, το παραπάνω συμβάν ήρθε να διαψεύδει με τον πιο δραματικό τρόπο τα κάλπικα και τελικά διαφημιστικά προεκλογικά μηνύματα της δημοτικής αρχής για το υποτιθέμενο έργο της.

Κατ΄ επανάληψη ως «Λαϊκή Συσπείρωση» έχουμε επισημάνει στο Δημοτικό Συμβούλιο την έλλειψη και την ανάγκη εύρεσης χώρων για ψυχαγωγία, άθληση, εκπαίδευση και πολιτισμό, αλλά και τα προβλήματα λειτουργίας όσων παιδικών χαρών, σχολείων και παιδικών σταθμών, αθλητικών εγκαταστάσεων και χώρων αναψυχής υπάρχουν, όμως οι δεσμεύσεις από τη δημοτική αρχή είναι αόριστες υποσχέσεις και αστήρικτες δικαιολογίες για την απραξία της προς αυτή την κατεύθυνση.

Το σχετικό μήνυμα, μάλιστα, της δημάρχου κας Δέσποινας Θωμαΐδου, ότι «με έμπνευση, επιμονή και εργατικότητα δίνουμε χρώμα στην καθημερινότητά μας και βελτιώνουμε με παρεμβάσεις ουσίας κάθε πλατεία, κάθε γειτονιά της πόλης μας!» και ότι «η Νέα Ιωνία μας αλλάζει, γίνεται μια όμορφη, καθαρή και ανθρώπινη πόλη!», απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Τα διάφορα «μπαλώματα» της δημοτικής αρχής Νέας Ιωνίας και οι εργολαβίες για να βαφτούν με φανταχτερά χρώματα γέφυρες, νησίδες, παγκάκια, ακόμη και πεζοδρόμια καλά κρατούν, αλλά χρήματα για συντήρηση, επισκευές και στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας παιδιών και γονέων ούτε λόγος.

Αντί η δημοτική αρχή να δεσμευτεί για τη λήψη μέτρων ασφαλείας, πριν συμβεί κάτι ακόμα πιο σοβαρό, συνηθίζει να πετάει το μπαλάκι των ευθυνών όπου βρει, ενώ η δήμαρχος την ίδια στιγμή, για να κρύψει τις μεγάλες ευθύνες της, δηλώνει προκλητικά ότι από τη συγκεκριμένη κολόνα δεν περνάει ρεύμα (!!!), υπονοώντας ευθέως ότι για το ατύχημα φταίνε τελικά οι εργαζόμενοι καθώς η πλατεία σήμερα ηλεκτροδοτείται ενώ δεν θα έπρεπε…

Πραγματογνωμοσύνη θα ζητήσει η οικογένεια του 11χρονου που χτύπησε ρεύμα σε παιδική χαρά

Με βάση τα παραπάνω, η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο να συζητηθούν τα παραπάνω προβλήματα, ώστε η δημοτική αρχή να προχωρήσει άμεσα στις παρακάτω ενέργειες:

– Να ελεγχθούν όλες οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και τα μέτρα ασφαλείας, ιδιαίτερα σε παιδικές χαρές, πλατείες, σχολικές μονάδες και χώρους άθλησης.

– Να αποκατασταθούν όλες οι παιδικές χαρές του δήμου και τα απαραίτητα έργα αποκατάστασης στο στάδιο, το κλειστό γυμναστήριο και όλους τους χώρους άθλησης και αναψυχής.

– Να ολοκληρωθούν επιτέλους μετά από μήνες καθυστέρησης οι επισκευές και τα έργα συντήρησης που ξεκίνησαν πέρυσι το καλοκαίρι στους παιδικούς σταθμούς.

– Να αξιοποιηθούν οι καλοκαιρινοί μήνες που είναι κλειστά τα σχολεία για να γίνουν οι αναγκαίες συντηρήσεις σε σχολικά κτίρια και αυλές.