Αρχαιοελληνικά κεριά που τρελαίνουν το διαδίκτυο

Νέα Ιωνία: Ζευγάρι φτιάχνει κεριά και τρελαίνει το διαδίκτυο

Η Καίτη κι ο Φώτης, ένα νεαρό ζευγάρι που ζει πλέον στη Νέα Ιωνία, γνωρίστηκαν στη διάρκεια της καραντίνας. Εκείνος φοιτητής του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και εκείνη φοιτήτρια Κοινωνιολογίας. Ο ένας στο Ηράκλειο και η άλλη στην Κύπρο. Δύσκολη συνθήκη το lockdown για …έρωτες. Πέρασαν μήνες μέχρι να καταφέρουν να συναντηθούν και στο διάστημα αυτό γεννήθηκε μία υπέροχη επιχειρηματική ιδέα, που άλλαξε τη ζωή τους!

Έρωτας και εργασία στη Νέα Ιωνία

Στις διαδικτυακές κουβέντες τους η Καίτη μιλούσε συνεχώς για τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, τις λιτές γραμμές και την αρμονία των αρχαιοελληνικών στοιχείων. Έλεγε ακόμα πόσο θετικά προδιαθέτει το φως ενός καλόγουστου κεριού. Ο Φώτης σκέφτηκε πως το κερί θα μπορούσε να λειτουργεί πολυδιάστατα: όμορφη μυρωδιά, οικολογικά υλικά, αρχαιοελληνικό πρότυπο σχεδιασμού. Kαι κάπως έτσι το ζευγάρι ξεκίνησε το δικό του επαγγελματικό challenge.

Νέα Ιωνία: Ζευγάρι φτιάχνει κεριά και τρελαίνει το διαδίκτυο

Η δεύτερη καραντίνα βρήκε την Καίτη και τον Φώτη έτοιμους να πειραματιστούν και να φτιάξουν τα δικά τους κεριά. Κούροι και Κόρες από την αρχαία Ελλάδα που αναδίδουν υπέροχες ευωδιές, Αρχαίοι Θεοί όπως ο Απόλλωνας και η Αφροδίτη, που φιγουράρουν σε μίνιμαλ εκδοχές ή κοχύλια και φόρμες με σύγχρονο design. Μοντέρνες δημιουργίες, οικολογικά υλικά, πειραματισμοί και φωτογραφίες στα social media. Και ω του θαύματος, τα κεριά άρχισαν να γίνονται ανάρπαστα.

Νέα Ιωνία: Ζευγάρι φτιάχνει κεριά και τρελαίνει το διαδίκτυο

Οι δημιουργίες της Καίτης και του Φώτη βρέθηκαν γρήγορα να φιγουράρουν ανάμεσα στα τελευταία trends του Instagram & του Pinterest. Και οι deco bloggers στην Ελλάδα και το Εξωτερικό τα λάτρεψαν και άρχισαν να τα συνδυάζουν με τις δημιουργίες τους. Διόλου τυχαίο. Τα κεριά που δημιουργεί το νεαρό ζευγάρι είναι συνώνυμα του καλού γούστου και της υψηλής αισθητικής. Αναδεικνύουν με λιτές γραμμές το μεγαλείο της Αρχαιοελληνικής ομορφιάς και σοφίας.

Το επιχειρηματικό project

Έτσι, τον Δεκέμβριο του 2020, το νεαρό ζευγάρι στέγασε το επιχειρηματικό του project στη Νέα Ιωνία. Σε ένα όμορφο χώρο στην αρχή της οδού 28ης Οκτωβρίου δημιουργήθηκε το Amour et Lumière (Έρωτας και Φως). Εκεί εκτίθενται τα κυριότερα κομμάτια της συλλογής κεριών ενώ ο επισκέπτης μπορεί να παραγγείλει και προσωποποιημένες επιλογές σε χρώμα, άρωμα, υλικό και σχέδιο.

Μιλώντας στο e-neaionia.gr η Καίτη είπε: Το Amour et Lumière είναι η ελληνοποιημένη εκδοχή μίας τάσης που έχει να κάνει με τον μινιμαλισμό στη διακόσμηση και το απαλό φως στο χώρο.

“Έμείς -μας είπε- απλά το εξελίσσουμε και η ιδέα ήταν να χωρέσουμε όση Ελλάδα γινόταν σε ένα κερί. Άλλωστε, η ομορφιά του πολιτισμού μας παραπέμπει σε Φως και μάλιστα απαλό, φυσικό και ήρεμο. Όπως πρέπει να είναι το φως της γνώσης ενός λαού που έρχεται από μακριά. Οπότε, τι καλύτερο από ένα κερί”.

Νέα Ιωνία: Ζευγάρι φτιάχνει κεριά και τρελαίνει το διαδίκτυο

Το Amour et Lumière μπορείτε να το εντοπίσετε online στο Instagram αλλά και στο φυσικό του κατάστημα στην οδό 28ης Οκτωβρίου 4-6 στη Νέα Ιωνία. Με το ίδιο όνομα άλλωστε λειτπουργεί και το e-shop για online παραγγελίες.

Comments are closed.