Νέα Ιωνία: Εκπαιδευτικοί και συνταξιούχοι συγκεντρώνουν βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς

Συνασπίζουν δυνάμεις οι τοπικοί φορείς και Σύλλογοι στη Νέα Ιωνία και ξεκινούν την προσπάθεια συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία.

Σε σχετική του ανακοίνωση ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Γ. Σεφέρης αναφέρει:

Οργανώνουμε τώρα την αλληλεγγύη για τους πλημμυροπαθείς στους νομούς της Θεσσαλίας και των άλλων περιοχών που δοκιμάζονται από τις φυσικές καταστροφές.

Η κατάσταση στις περιοχές που επλήγησαν είναι δραματική. Για ακόμη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες μίας ανείπωτης καταστροφής. Ήδη από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία μετράμε απώλειες ανθρώπινων ζωών, καταστροφές σπιτιών, περιουσιών. Χωριά σε ολόκληρη τη Θεσσαλία πνίγονται εδώ και μέρες από την ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού, την ανυπαρξία των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, από τα βουλωμένα φρεάτια, τα ακαθάριστα ρέματα.

Είναι ώρα λαϊκής δράσης ξανά. Οι πρώτες ώρες και μέρες είναι δύσκολες για τους κατοίκους αυτών των περιοχών. Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης με τελική αποστολή το Εργατικό Κέντρο της Λάρισας.

 Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες  σε κάθε σύλλογο Διδασκόντων  και σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων να δυναμώσουν την αλληλεγγύη, να δώσουν από το υστέρημά τους ό,τι μπορούν για να στηριχτούν οι κάτοικοι των περιοχών που δοκιμάζονται.

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι τα εξής:

Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακους.

Εμφιαλωμένα νερά (κατά προτεραιότητα), χυμούς.

Συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες κ.ά.), φρυγανιές – παξιμάδια, μπισκότα – κρουασάν – μπάρες δημητριακών – παστέλια, γάλα σε σκόνη.

Είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας).

Φακοί

(Παρακαλούμε τα προσφερόμενα να είναι συσκευασμένα ανά είδος)

Σύνδεσμος Συνταξιούχων Νισύρου 20, Νέα Ιωνία Δευτέρα11/9-Τρίτη 12/9 18.00- 21.00 Πέμπτη 14/9- Παρασκευή 15/9 10.00-13.00Σύλλογος Γυναικών Μεταμόρφωσης (ΟΓΕ) Γραφεία ΕΒΕ Μεταμόρφωσης Τατοϊου και Καποδιστρίου, Μεταμόρφωση Δευτέρα11/9 -Τρίτη 12/9-Τετάρτη 13/9-Πέμπτη 14/9 Ώρες 18.00-20.00

Ανάλογη αναφορά γίνεται και σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νέας Ιωνίας:

Το σωματείο μας παίρνει την πρωτοβουλία για την οργάνωση της αλληλεγγύης στο λαό της Θεσσαλίας που βιώνει ανεπανάληπτα δύσκολες στιγμές. Απέναντι στην επιλεκτική ανικανότητα του κράτους να προστατέψει το λαό από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και χωρίς καμιά ολιγωρία, καλούμε τα μέλη μας να συμβάλλουν από το υστέρημα τους στην συλλογή πρώτων ειδών ανάγκης για μία άμεση, πρώτη βοήθεια.

Οργανώνουμε τώρα την αλληλεγγύη για τους πλημμυροπαθείς στους νομούς της Θεσσαλίας και των άλλων περιοχών που δοκιμάζονται από τις φυσικές καταστροφές.

Η κατάσταση στις περιοχές που επλήγησαν είναι δραματική. Για ακόμη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες μίας ανείπωτης καταστροφής. Ήδη από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία μετράμε απώλειες ανθρώπινων ζωών, καταστροφές σπιτιών, περιουσιών. Περιοχές σε ολόκληρη τη Θεσσαλία πνίγονται εδώ και μέρες από την ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού, την ανυπαρξία των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, από τα βουλωμένα φρεάτια, τα ακαθάριστα ρέματα. Αυτό είναι το επιτελικό κράτος που για την προστασία της του λαού δεν λαμβάνει κανένα μέτρο και για ακόμη μια φορά μετράμε νεκρούς και μεγάλες καταστροφές.

Ένας για όλους και όλοι για έναν!!! Είναι ώρα λαϊκής δράσης ξανά. Οι πρώτες ώρες και μέρες είναι δύσκολες για τους κατοίκους αυτών των περιοχών.

Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης με τελική αποστολή το Εργατικό Κέντρο της Λάρισας. Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να δυναμώσουν την αλληλεγγύη, να δώσουν από το υστέρημά τους ό,τι μπορούν για να στηριχτούν οι κάτοικοι των περιοχών που δοκιμάζονται.

Καλούμε όλα τα σωματεία της Ν. Ιωνίας να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις και σε συντονισμό για να μην χαθεί ώρα!

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι τα εξής:

  • Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακους.
  • Εμφιαλωμένα νερά (κατά προτεραιότητα), χυμούς.
  • Συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες κ.ά.), φρυγανιές – παξιμάδια, μπισκότα – κρουασάν – μπάρες δημητριακών – παστέλια, γάλα σε σκόνη.
  • Είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας).
  • Φακοί.

Η αλληλεγγύη συγκεντρώνεται στα γραφεία του σωματείου μας, οδός Νισύρου 20, τις εξής μέρες και ώρες:

  • Δευτέρα 11/9-Τρίτη 12/9 ώρες 6.00 μ.μ. με 9.00 μ.μ.
  • Πέμπτη 14/9-Παρασκευή 15/9 ώρες 10.00 π.μ. με 1.00 μ.μ.