Νέα Ιωνία: Βρέθηκε βίντεο από τη στιγμή του φονικού στο Αραβικό καφέ

Πολλές παράξενες ψηφίδες προστίθενται στο σκηνικό – Υπήρχε βίντεο και κάποιοι το έκρυβαν από τις Αρχές

Νέα ανατροπή στην υπόθεση της δολοφονίας 39χρονου υδραυλικού, ύστερα από ανταλλαγή πυροβολισμών μέσα σε καφετέρια με ναργιλέδες στη Νέα Ιωνία στις 21 Φεβρουαρίου.

Κατά την πρώτη φάση της έρευνας, οι αστυνομικοί δεν είχαν βρει το καταγραφικό από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος, με αποτέλεσμα να μην έχουν εικόνα για το πώς έγινε η συμπλοκή και η δολοφονία στη Νέα Ιωνία

Η έρευνα συνεχίστηκε, καθώς οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών δεν πίστεψαν ότι δεν υπήρχε καταγραφικό και ότι οι κάμερες ήταν «τυφλές». Όπως αναφέρουν πηγές από την ΕΛ.ΑΣ, διαπιστώθηκε ότι το καταγραφικό είχε εσκεμμένα εξαφανιστεί και ότι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος στη Νέα Ιωνία γνώριζε πού βρισκόταν. Αυτός είναι ο λόγος που σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του, για υπόθαλψη εγκληματία και για ψευδή κατάθεση.

Πώς έγινε η δολοφονία του υδραυλικού

Οι αστυνομικοί βρήκαν το καταγραφικό και απέκτησαν εικόνα για το πώς έγινε η δολοφονία. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι είδαν έναν από τους δράστες να κάθεται στο ίδιο τραπέζι με το θύμα, τον 39χρονο υδραυλικό. Ο άντρας αυτός είχε πάνω του όπλο και μπήκε πρώτος στο μαγαζί. Στη συνέχεια, έφτασαν ακόμα έξι άτομα και ξέσπασε η συμπλοκή.

Τα δύο άτομα που πυροβόλησαν είναι ο άντρας (αλβανικής καταγωγής), ο οποίος έφτασε πρώτος στο κατάστημα και κάθισε στο ίδιο τραπέζι με το θύμα και ένας από τους έξι άντρες που μπήκαν στο μαγαζί σε δεύτερο χρόνο. Πριν από τους πυροβολισμούς, υπήρξε ανταλλαγή χτυπημάτων με τα χέρια και με τη λαβή όπλου.

Κατέστη αδύνατο από τις κάμερες ασφαλείας να διαπιστωθεί με βεβαιότητα από ποιο όπλο τραυματίστηκε θανάσιμα ο 39χρονος υδραυλικός. Επίσης, από την έρευνα προέκυψε ότι οι εμπλεκόμενοι στη συμπλοκή δεν ήταν επτά, όπως αρχικά είχε αναφερθεί, αλλά οκτώ.

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών έχει ταυτοποιήσει δύο άντρες, που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία, και έξι που κατηγορούνται για συμμετοχή στο έγκλημα. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει καμία σύλληψη, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι κάποιοι κρύβονται στην Αλβανία και κάποιοι στη χώρα μας.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι η συμπλοκή στο κατάστημα στη Νέα Ιωνία έγινε για διαφορές που σχετίζονται με την «προστασία» μαγαζιών.