Νέα Ιωνία: Ανάληψη ευθύνης για επίθεση σε καφέ από τον “Πυρήνα Σιράζ Σαφτάρ”

Την ευθύνη για την επίθεση σε καφέ της πόλης που έγινε στις 28 Οκτώβρη, στη Νέα Ιωνία ανέλαβε ο “Πυρήνας Σιράζ Σαφτάρ”.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σιράζ Σαφτάρ είναι ο νεαρός μετανάστης που δολοφονήθηκε τον Αύγουστο στο γήπεδο της Ριζούπολης. Εκεί του επιτέθηκαν τέσσερις νεαροί άντρες, τον μαχαίρωσαν στα πλευρά και τον σκότωσαν. 

Ο Σαφτάρ, 25 ετών, μετανάστης από το Πακιστάν, περπατούσε τα ξημερώματα της 12ης Αυγούστου, για να πάει στη λαϊκή του Περισσού, να εργαστεί. Η αστυνομία έκλεισε τον φάκελο της υπόθεσης με την ένδειξη «ληστεία». Όμως, η πακιστανική κοινότητα και οι συγγενείς του είναι πεισμένοι ότι πρόκειται για ρατσιστικό έγκλημα.

Διαβάστε την ανάληψη ευθύνης: 

«Στις 28 Οκτωβρίου επιλέξαμε να επισκεφτούμε το καφέ (αναφέρεται το όνομα στην αυθεντική ανακοίνωση) στη Νέα Ιωνία επί της λεωφόρου Ηρακλείου την ώρα που εργαζόταν σε αυτό ο Δ.Κ. (αναφέρεται ονοματεπώνυμο στην αυθεντική ανακοίνωση) μέλος της φασιστικής ομάδας Propatria.

Για μία ακόμη φορά ένα μέλος της Propatria μας έδειξε τις μαχητικές του ικανότητες, τρέχοντας να κρυφτεί στην αποθήκη του καταστήματος. Η Propatria είναι μία ομάδα που δρα και κινείται αόρατα, με ελάχιστη παρουσία στους δρόμους και συνήθως ολιγόλεπτη, μέσα σε πλαίσια λεζάντας, «τσιτάτων» αλλά και με όρους θεάματος προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να προσεγγίσει τη νεολαία, αναγκάζοντας το αντιφασιστικό κίνημα να αναλάβει ρόλο ντέτεκτιβ προκειμένου να μπορέσει να φτάσει στα μέλη της.

Να γνωρίζουν καλά ότι εμείς θα επιλέγουμε κάθε φορά τον στόχο, την ώρα αλλά και το μέρος. Χρέος του αντιφασιστικού κινήματος είναι να διαλύσει κάθε φασιστικό πυρήνα, απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια τους για πολιτική ανασυγκρότηση, με πείσμα, οργάνωση και πίστη ο ένας δίπλα στην άλλη.

Ακόμα, θέλουμε να τονίσουμε ότι η επίθεση στο εν λόγω μαγαζί δεν έχει καμία σχέση με τη διοργάνωση της αντιφασιστικής συναυλίας που πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα στην πλατεία Ηρακλείου καθώς και με τις συλλογικότητες-οργανώσεις που ανέλαβαν την περιφρούρησή της . Οι συλλήψεις καθώς και οι μηχανές που κατασχέθηκαν λίγες ώρες μετά την επίθεση δεν έχουν καμία εμπλοκή στη δράση μας αλλά βασίζονται στη γνωστή τακτική της ΕΛ.ΑΣ, να στοχοποιούν αγωνιστές μέσα από τη γνωστή «δεξαμενή υπόπτων». Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες.

Υ.Γ. Οι νίκες και οι ήττες μας, τα λάθη και η αυτοκριτική μας, η τρυφερότητα και η σκληρότητά μας, οι αντιφάσεις και οι βεβαιότητες μας δε θα βρουν ποτέ τη θέση τους στο στρατόπεδο του εχθρού. Θα είναι η πρώτη ύλη για την επόμενη προλεταριακή επίθεση, για την επόμενη έφοδο στον ουρανό.

Πυρήνας Σιράζ Σαφτάρ»

Πηγή: Zougla