Νέα Ιωνία: Άγνωστοι βανδάλισαν το συμβολικό μνημείο για το θεμέλιο λίθο της πόλης

Άγνωστοι βανδάλισαν τα ξημερώματα το συμβολικό μνημείο, που τοποθετήθηκε για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Ιωνίας, στο Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αναργύρων.

Νέα Ιωνία: Άγνωστοι βανδάλισαν το συμβολικό μνημείο για το θεμέλιο λίθο της πόλης

Οι άγνωστοι δράστες σκόρπισαν κόκκινη μπογιά στο χώρο και πάνω στον θεμέλιο λίθο, που συμβολίζει την ίδρυση της πόλης από τις 30 Ιουνίου του 1923, όταν ο Νικόλαος Πλαστήρας την εγκαινίασε για τους Μικρασιάτες πρόσφυγες.

Το σύγχρονο μνημείο εγκαινιάστηκε μόλις πριν από λίγους μήνες στο ιστορικό ιωβηλαίο της εκατονταετηρίδας στη Νέα Ιωνία.

Εικόνα από τα πρόσφατα εγκαίνια του μνημείου

Εικόνα από τα πρόσφατα εγκαίνια του μνημείου

Η Αστυνομία ερευνά κάμερες στην περιοχή για να εντοπίσει τους δράστες του βανδαλισμού.

Σημειώνεται ότι είναι το δεύτερο κρούσμα βανδαλισμού, καθώς μόλις χθες υπήρξε βεβήλωση και στο μνημείο του Μπλόκου Καλογρέζας, γεγονός που καταδεικνύει πως κάποιοι ασυνείδητοι αρέσκονται να καταστρέφουν σύμβολα της πόλης.

Η Δήμαρχος Δέσποινα Θωμαϊδου δήλωσε για το θέμα: Ως Δήμαρχος, καταγγέλλω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη χυδαία και αήθη πράξη βανδαλισμού του μνημείου που ανήγειρε ο Δήμος Νέας Ιωνίας τιμώντας τα 100 χρόνια από την ίδρυση της πόλης μας.

Ο θεμέλιος λίθος τον οποίο αποκάλυψε σε ειδική τελετή ο Δήμος Νέας Ιωνίας υπέστη χθες το βράδυ τη βάναυση και ανιστόρητη συμπεριφορά «αγνώστων» με προφανή στόχο να αμαυρωθεί η μνήμη των προγόνων μας.

Εμείς παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στις αρχές της δημοκρατίας και του ανθρωπισμού, αρχές με τις οποίες ζυμώνεται διαχρονικά ο ελληνισμός. Παραδίδουμε στην κρίση των δημοκρατικών πολιτών της πόλης το γεγονός αυτό και διαβεβαιώνουμε ότι θα αναλώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να βρεθούν και να λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι αυτής της πράξης.

Στη δήλωσή της η Δήμαρχος καταλήγει αναφέροντας ότι η αποκατάσταση του χώρου θα γίνει άμεσα.

Δήλωση για το θέμα έκανε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο και υποψήφιος Δήμαρχος Παναγιώτης Μανούρης: Οφείλουμε να καταδικάσουμε την προσβλητική πράξη βανδαλισμού του συμβολικού μνημείου “θεμέλιου λίθου” για την ιστορία της πόλης μας από ανεγκέφαλους περιθωριακούς τύπους φασίστες. Ντροπή τους.