Νέα διοίκηση στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών

Ενημέρωση και συζήτηση για τα προβλήματα των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Νέας Ιωνίας έγινε στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Δήμου Νέας Ιωνίας. Η νέα διοίκηση συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

1. Πρόεδρος : Λεκάτη Εύα – Λούνα
2. Ταμίας : Σαμαράς Αποστόλης
3. Γενικός Γραμματέας: Πατσάκος Βασίλης
4. Αντιπρόεδρος: Τσούρη Χριστίνα
5. Αναπληρώτρια Γεν. Γραμματέας: Λαδοπούλου Νάντια
6. Μέλος :Τσίγκα Βούλα
7. Μέλος: Τουρλεντέ Καραγιαννοπούλου Μυρτώ
Αναπληρωματικό μέλος: Ζήντρου Θεοδώρα

Στη σχετική ανακοίνωση της διοίκησης αναφέρονται τα εξής:

Καλούμε όλους τους γονείς να συμμετέχουν στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών ώστε να συναντηθούμε όλοι οι γονείς μαζί, να συζητήσουμε, να μοιραστούμε ανησυχίες και προβληματισμούς για τη λειτουργία των σχολείων των παιδιών μας αλλά και να διεκδικήσουμε το καλύτερο για τα σχολεία τους!

Ο Σύλλογος μας, είναι η δύναμη των γονιών για να διεκδικήσουμε :

–           δημιουργία και άλλων τμημάτων Α’ βρεφικού τμήματος, καθώς αυτή τη στιγμή καλύπτεται μόνο σε 2 παιδικούς σταθμούς!

–           γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον δήμο και τον κρατικό προϋπολογισμό για φαγητό, αναλώσιμα υλικά κ.ά.

–           μόνιμες προσλήψεις σε παιδαγωγικό προσωπικό, προσωπικό καθαριότητας και βοηθητικό προσωπικό

–           κάλυψη όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων (αίθουσες ύπνου, κρεβατάκια και προσωπικό) για να κοιμούνται στους σταθμούς όλα τα παιδιά που το ζητούν οι γονείς τους.

–           να γίνει αντισεισμικός/στατικός έλεγχος σε όλους τους σταθμούς για να έχουν τα παιδιά μας σύγχρονα και ασφαλή κτίρια. Εκεί που εκκρεμούν εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης των κτιρίων να πραγματοποιηθούν άμεσα!

–           να γίνει άμεσα έλεγχος σε όλες τις παιδικές χαρές εντός των Βρεφονηπιακών σταθμών αλλά και σε αυτές που βρίσκονται στα πάρκα και τις πλατείες της πόλης.

–           η άμεση ανέγερση παιδικών σταθμών σε Αλσούπολη και Καλογρέζα, που για πάνω από 5 χρόνια δε λειτουργούν σε αυτές τις περιοχές παιδικοί σταθμοί.

–           να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και απολύμανσης των σταθμών, ιδιαίτερα σε περιόδους έξαρσης των ιώσεων.

Συζητήσαμε επίσης τις εξελίξεις που αφορούν την κατάργηση των Νομικών Προσώπων από 1/1/2024. Με δεδομένο αυτό καταργείται το ΚΕΒΡΕΦΟ και έτσι εκφράζουμε τις ανησυχίες μας σε σχέση με

  • Την ομαλή λειτουργία των σταθμών
  • Την εργασιακή σχέση των εργαζόμενων σε αυτούς
  • Την εκπροσώπηση των γονέων και με την ψήφο τους στην νέα επιτροπή του Δήμου που αφορά τους Βρεφονηπιακούς σταθμούς.      

            Με βάση τους προβληματισμούς αυτούς, αλλά και τα επιμέρους προβλήματα που υπάρχουν σε κάθε σταθμό, το ΔΣ θα ζητήσει το αμέσως επόμενο διάστημα συνάντηση με τη νέα Δημοτική Αρχή καθώς και τον Αντιδήμαρχο Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών για να μας κάνουν ενημέρωση εφ’ όλης της ύλης.