διαμαρτυρία στο Δήμο Νέας Ιωνίας

Νέα διαμαρτυρία των κατοίκων της Αλσούπολης – Άφαντη η Δήμαρχος (φωτορεπορτάζ)

Η Δήμαρχος έχει άδεια” ήταν η απάντηση που έλαβαν οι κάτοικοι της Αλσούπολης το βράδυ της Τετάρτης 9/2/2022, όταν συγκεντρώθηκαν στο χώρο του Δημαρχείου της Νέας Ιωνίας. Αιτία της κινητοποίησης ήταν πρόταση που η ίδια έστειλε στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Η επίμαχη πρόταση, που κοινοποιήθηκε στις 21/01/2022, ζητούσε αγορά με δάνειο του οικοπέδου της Altec στην περιοχή της Αλσούπολης, προκειμένου να μεταφερθεί εκεί το αμαξοστάσιο του Δήμου.


Συγκέντρωση των κατοίκων στην πλατεία Πάρσης

Το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή προσανατολίζεται στην αγορά του συγκεκριμένου χώρου της Αλσούπολης που βρίσκεται δίπλα σε σχολεία και κατοικημένη περιοχή πυροδότησε άμεσα τις αντιδράσεις των κατοίκων.

Πλακάτ με τα αιτήματα των κατοίκων της Αλσούπολης

Μετά την εντυπωσιακή συγκέντρωση που έγινε την Κυριακή 6/2/2022 στο Παναιτώλιο, όπου τοπικοί φορείς και περίοικοι διατράνωσαν την αντίθεσή τους στους σχεδιασμούς της Δημοτικής Αρχής, την Τετάρτη 9/2/2022 ακολούθησε συγκέντρωση και πορεία προς το Δήμο Νέας Ιωνίας.

Πανό του Συλλόγου Γυναικών Νέας Ιωνίας

Λίγες ώρες πριν τη συγκέντρωση της Τετάρτης η Δήμαρχος σε ανακοίνωσή της τόνιζε ότι η κινητοποίηση είναι υποκινούμενη από παρατάξεις της αντιπολίτευσης και θεωρούσε “αδικαιολόγητη την ένταση” που επικρατεί στην Αλσούπολη. Στο ίδιο κείμενο σημείωνε ωστόσο ότι οι ολιγωρίες των προηγούμενων διοικήσεων άφησαν το θέμα του αμαξοστασίου να χρονίσει.

Κάτοικοι της Αλσούπολης συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο της Νέας Ιωνίας

Τέλος, άφηνε αιχμές επισημαίνοντας ότι “αν δεν δοθεί λύση, την αποκλειστική ευθύνη θα την έχουν οι συγκεκριμένες παρατάξεις, οι οποίες έχουν την πλειοψηφία και στη Διαπαραταξιακή Επιτροπή και στο Δημοτικό Συμβούλιο“.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζήτησαν συνάντηση με τη Δήμαρχο

Το βράδυ της Τετάρτης οι κάτοικοι της Αλσούπολης έφτασαν στο Δημαρχείο, ζητώντας συνάντηση με τη Δήμαρχο Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου. Η απάντηση που έλαβαν ήταν η εξής: Η Δήμαρχος έχει άδεια και απουσιάζει.

διαμαρτυρία στο Δήμο Νέας Ιωνίας
Απογοήτευση στην ανακοίνωση ότι “η Δήμαρχος έχει άδεια”

Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν για περίπου μία ώρα έξω από το Δημαρχείο, φωνάζοντας συνθήματα και ζητώντας από τη Δήμαρχο να σταματήσει το κρυφτούλι.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν συνάντηση με τη Δήμαρχο Δέσποινα Θωμαΐδου

Φεύγοντας, ανανέωσαν το ραντεβού των κινητοποιήσεων για την Κυριακή στις 10.00 το πρωί στο Παναιτώλιο, όπου θα γίνει συζήτηση και θα προγραμματιστούν τα επόμενα βήματα των αντιδράσεων.

Aνακοίνωση Κομματικών Οργανώσεων Νέας Ιωνίας του ΚΚΕ

Τη συμπεριφορά της Δημάρχου κατήγγειλαν με ανακοίνωσή τους οι Κομματικές Οργανώσεις Νέας Ιωνίας του ΚΚΕ. Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της Δημάρχου Δέσποινας Θωμαϊδου και συνολικά της Δημοτικής Αρχής που απουσίαζε από την προγραμματισμένη συνάντηση με εκπροσώπους σωματείων, μαζικών φορέων και κατοίκων της Αλσούπολης και της Καλογρέζας την Τετάρτη 9 Φλεβάρη.

Αντίθετα τους υποδέχτηκε με αστυνομία, κλούβες και ασφαλίτες οι οποίοι κυκλοφορούσαν ακόμα και μέσα στο Δημαρχείο!

Ακόμα μεγαλύτερη οργή προκαλεί ότι δήλωσε μέσω εκπροσώπου της «ότι βρίσκεται σε άδεια»!!! Ταυτόχρονα έβαλε τους αντιδημάρχους να ειρωνεύονται, να ψεύδονται, να προκαλούν και να προσπαθούν να την καλύψουν.

Καταγγέλλουμε ότι αντί να δώσει λύση στα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής, προσπαθεί να βάλει τη μια γειτονιά απέναντι στην άλλη εφαρμόζοντας τη βρώμικη τακτική του «διαίρει και βασίλευε».

Οι κάτοικοι από όλες τις γειτονιές δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους!

Δεν θα τους περάσει! Ο αγώνας των σωματείων, των μαζικών φορέων και των κατοίκων είναι δίκαιος και θα νικήσει!   

Εδώ και τώρα:

  • Όχι στη μεταφορά των απορριμματοφόρων στο χώρο της ALTEC στην Αλσούπολη.
  • Ο χώρος του οικοπέδου να περιέλθει στην ιδιοκτησία του δήμου χωρίς οικονομική επιβάρυνση των δημοτών και να αξιοποιηθεί για τις μεγάλες ανάγκες της νεολαίας και τους λαού της περιοχής. Για να δημιουργηθούν χώροι πρασίνου, υποδομές αθλητισμού και πολιτισμού με ελεύθερη πρόσβαση για όλους.
  • Άμεσα να βρεθεί άλλος κατάλληλος χώρος για την αναγκαία μεταφορά των απορριμματοφόρων από το δημοτικό στάδιο.