ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά λόγω καιρού

Μπόρες χιονιού στην Αττική – Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά

Μπόρες χιονιού αναμένονται τις επόμενες ώρες στο νομό Αττικής σύμφωνα με τις προβλέψεις των Μετεωρολόγων. Η κατάσταση του καιρού οδήγησε σε αποφάσεις για κλείσιμο σχολείων και παιδικών σταθμών στις περισσότερες περιοχές του Λεκανοπεδίου

Μπόρες χιονιού προβλέπουν οι Μετεωρολόγοι στην Αθήνα

Με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής και του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη και έπειτα από εισήγηση των δημάρχων, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί σε ορισμένες περιοχές του λεκανοπεδίου που έχουν πληγεί περισσότερο από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», για την οποία αναμένεται νέα επιδείνωση.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής για τα σχολεία, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα»:
Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, μετά από διαβούλευση με τους 66 δήμους της Αττικής, τις προβλέψεις της ΕΜΥ, τα αιτήματα των δημάρχων και με τη συμμετοχή των χωρικών αντιπεριφερειαρχών, του αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Β. Κόκκαλη, και Παιδείας, Χ. Αλεξανδράτου, προέβη στην απόφαση τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί των περιοχών που αναμένεται να πληγούν από το νέο κύμα κακοκαιρίας να παραμείνουν κλειστά. Σε όλους τους υπόλοιπους δήμους θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά την Τρίτη λόγω καιρού

Συγκεκριμένα, τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν έπειτα και από εισήγηση των δημάρχων:

Στην ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ, πλην των δήμων Λαυρεωτικής και Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης, όπου θα λειτουργήσουν κανονικά. Ωστόσο, μετά από αίτημα των δήμων σε Παιανία, Κορωπί και Σαρωνικό θα λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Στη ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ θα είναι κλειστά, πλην του Δήμου Μεγαρέων, όπου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στον ΒΟΡΕΙΟ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ θα παραμείνουν σε όλους τους δήμους κλειστά (συγκεκριμένα, στους δήμους Αγίας Παρασκευής, Παπάγου-Χολαργού, Πεντέλης, Φιλοθέης-Ψυχικού, Μεταμόρφωσης, Κηφισιάς, Νέας Ιωνίας, Χαλανδρίου, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Πεύκης-Λυκόβρυσης, Ηρακλείου).

Στον ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία των δήμων Ζωγράφου, Βύρωνα, Καισαριανής, Ηλιούπολης. Σε όλους τους υπόλοιπους δήμους λειτουργούν κανονικά.

Στην ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία του δήμου Περάματος. Από τον δήμο Κερατσινίου λειτουργούν όλα, εκτός από τα παρακάτω, που θα παραμείνουν κλειστά:

1) Δημοτικά 3ο/6ο/12ο/23ο.-
2) Γυμνάσια 1ο/2ο/4ο καθώς και το Ειδικό.
3) Λύκεια 1ο/2ο/3ο και το ΕΠΑΛ.

Στον δήμο Κορυδαλλού θα είναι όλα ανοιχτά, εκτός από τα παρακάτω:

Δημοτικά 9ο/ 10ο/ 5ο /12ο
Νηπιαγωγείο 3ο/7ο /8ο / 18ο / 19ο /21ο
Γυμνάσιο 4ο / 5ο
Στον ΔΥΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ θα λειτουργήσουν όλα κανονικά, εκτός:

Α) Στον δήμο Χαϊδαρίου που θα λειτουργήσουν όλα, εκτός από τα παρακάτω που θα παραμείνουν κλειστά:

Όλα στην περιοχή του Δάσους
Όλα στην περιοχή του Δαφνιού
1ο Λύκειο
1ο Γυμνάσιο
Β) Στον δήμο Πετρούπολης θα λειτουργήσουν όλα, εκτός από τα παρακάτω σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά:

Νηπιαγωγείο 1ο /2ο / 6ο / 7ο /12ο /15ο /16ο/ 17ο /17ο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Δημοτικό 1ο / 4ο / 7ο / 8ο / 9ο
Γυμνάσιο 4ο / 6ο
Γενικό Λύκειο 3ο
Στον ΝΟΤΙΟ ΤΟΜΕΑ και στα ΝΗΣΙΑ θα λειτουργήσουν όλα κανονικά.

Σε όλες τις παραπάνω περιοχές που δεν θα λειτουργήσουν σχολεία συμφωνήθηκε να παραμείνουν κλειστές και οι λαϊκές αγορές.

Ο Γιώργος Πατούλης ευχαρίστησε θερμά τους δημάρχους, τους αντιπεριφερειάρχες και όλα τα στελέχη της περιφέρειας και των δήμων και επισήμανε ότι σε περιπτώσεις διαφοροποιήσεων στη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών οι δήμοι που είναι αρμόδιοι για τη λειτουργία τους να προβούν σε σχετικές ανακοινώσεις.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε σχετικά: «Η απόφασή μας να αναστείλουμε τη λειτουργία συγκεκριμένων σχολείων της Αττικής και για αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου βασίζεται σε συνεκτιμήσεις της εικόνας της εξέλιξης του κύματος της κακοκαιρίας αλλά και των αιτημάτων των δημάρχων.