Μιχαέλα Χείλαρη: Ρονάλντο …γένους θηλυκού στη Νέα Ιωνία – 10χρονο κορίτσι σκίζει δίχτυα

Η 10χρονη Μιχαέλα Χείλαρη από τη Νέα Ιωνία δεν είναι απλώς ένα κορίτσι που σπάει τα στερεότυπα. Είναι μία αληθινή επαγγελματίας. Κοιτάζει ευθύβολα και παίρνει πόζα λες κι είναι έτοιμη να σουτάρει στα δίχτυα. Και όταν το κάνει, το αποτέλεσμα είναι θεαματικό. Δουλεύει σκληρά, προπονείται καθημερινά, έχει πειθαρχία, θέληση και συνάμα αυτοπεποίθηση.

Μιχαέλα Χείλαρη: Ένας Ρονάλντο ...γένους θηλυκού στη Νέα Ιωνία - Το 10χρονο ταλέντο που εντυπωσιάζει

Είναι μόλις 10 ετών αλλά εύκολα διακρίνεις πως δε μοιάζει πολύ στα παιδιά της ηλικίας της. Βαρέθηκε γρήγορα τις κούκλες, έψαξε νωρίς τις πλατείες και τα γήπεδα, μάτωσε γόνατα, ίδρωσε φανέλες και σήμερα θεωρείται ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα του Ολυμπιακού στο γυναικείο ποδόσφαιρο.

Η καριέρα της στο άθλημα μετράει μόλις ένα χρόνο. Αλλά έτσι γίνεται συνήθως. Τα διαμαντάκια ξεχωρίζουν νωρίς. Η Μιχαέλα γράφτηκε στο summer camp του ΑΟ Νέας Ιωνίας το καλοκαίρι του 2022. Κι έφτασαν μόλις 15 μέρες εντατικής προπόνησης για να δείξει σε όλους το ταλέντο της.

Μιχαέλα Χείλαρη: Ένας Ρονάλντο ...γένους θηλυκού στη Νέα Ιωνία - Το 10χρονο ταλέντο που εντυπωσιάζει

Όταν τη ρώτησα πως διάλεξε το ποδόσφαιρο, μου είπε αφοπλιστικά: Έβλεπα τα αγόρια που έπαιζαν στην πλατεία και έλεγα “μπορώ κι εγώ να το κάνω αυτό”.

Μιχαέλα Χείλαρη: Το ανερχόμενο αστέρι από τη Νέα Ιωνία

Η Μιχαέλα Χείλαρη ζει με την οικογένειά της στην Καλογρέζα. Είναι η πρώτη σκόρερ της φετινής σεζόν στον Α.Ο. Νέας Ιωνίας με 32 γκολ. Στο πλευρό της σταθερά και ακαταπόνητα δυο γονείς που στηρίζουν έμπρακτα την προσπάθεια της κόρης τους: η Ειρήνη και ο Νίκος.

Μιχαέλα Χείλαρη: Ένας Ρονάλντο ...γένους θηλυκού στη Νέα Ιωνία - Το 10χρονο ταλέντο που εντυπωσιάζει

Συνειρμικά λέω στον πατέρα της, τον Νίκο Χείλαρη, πως θυμίζουν οικογενειακώς την ταινία “King Richard”. Εκεί ο Γουίλ Σμιθ υποδύεται τον πατέρα της Σερένα και της Βένους Γουίλιαμς, που σάρωσαν τις διακρίσεις στο τένις, ξεκινώντας ένα τιτάνιο αγώνα. “Είναι από τις αγαπημένες μας” μου απαντά γελώντας. Ο ίδιος ήταν ποδοσφαιριστής στο Αιγάλεω για χρόνια κι ίσως έτσι εξηγείται εν μέρει η αγάπη της κόρης του για το άθλημα.

Η Μιχαέλα απόκτησε την πρώτη της χορηγό νωρίτερα από τη Βένους Γουίλιαμς. Η Nike στηρίζει ήδη την προσπάθειά της και την ενθαρρύνει για τα επόμενα βήματα. Τον Νοέμβριο του 2022 η ταλαντούχα επιθετικός από τη Νέα Ιωνία “κατηφόρισε” στο Ρέντη και πήρε μέρος στα δοκιμαστικά του Ολυμπιακού. Οι ιθύνοντες βρήκαν γρήγορα λύση για να μπει στην ομάδα, χωρίς να αναγκαστεί να μετακομίσει στο λιμάνι. Με παρέμβαση στελεχών της ΠΑΕ η μικρή Μιχαέλα ξεκίνησε τις προπονήσεις στη σχολή του Ολυμπιακού στην Πεντέλη.

Μιχαέλα Χείλαρη: Ένας Ρονάλντο ...γένους θηλυκού στη Νέα Ιωνία - Το 10χρονο ταλέντο που εντυπωσιάζει

Χρειάστηκε μόλις μία εβδομάδα για να επιβεβαιώσει την αξία της στη νέα ομάδα, καθώς η Μιχαέλα πήρε μέρος στο τουρνουά Παγκορασίδων και έγινε η πρώτη σκόρερ της ομάδας και όλης της διοργάνωσης με 6 γκολ σε 5 αγώνες, σε μία και μόνη μέρα.

Πρώτη σκόρερ παραμένει και στην ομάδα της Νέας Ιωνίας με 32 γκολ στη φετινή σεζόν.
Παίζω κέντρο επίθεση” μου λέει στην κουβέντα μας και σκέφτομαι αυθόρμητα τη δύναμη των λέξεων. Η Μιχαέλα Χείλαρη είναι αυτό ακριβώς: ένα παιδί που “Παίζει Κέντρο Επίθεση“. Το όνομά της θα το ακούμε συχνά από δω και μπρος. Και οι ευχές όλων μας θα τη συντροφεύουν. Γιατί, εκτός από “κέντρο επίθεση” παίζει και Νέα Ιωνία.

Μαριάννα Κορνάρου