Μικροκινητικότητα: Με ηλεκτρικά πατίνια μετακινούνται στην Κηφισιά οι υπάλληλοι του Δήμου

Εύκολα, Γρήγορα και Οικονομικά θα μετακινούνται στην Κηφισιά οι Δημοτικοί Υπάλληλοι με την χρήση Ηλεκτρικών Πατινιών.

Τα ηλεκτρικά πατίνια -που μέσω του προγράμματος SPARCS έχουν μπει στην Πόλη εδώ και 3 χρόνια- έχουν αγαπηθεί από τον κόσμο και έχουν συμβάλει στην απορρύπανση, στην εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικά στην ελάφρυνση της κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα οι μετρήσεις για την χρήση τους το 2023 έδειξαν:
– Συνολικά ταξίδια (διαδρομές): 45.533
– Σύνολο διανυθέντων αποστάσεων: 94.590 χιλιόμετρα
– Μοναδικοί Χρήστες (Unique Users): 4.871
– Συνολική εξοικονόμηση διοξειδίου του άνθρακα CO2: 11.635 κιλά

Η εταιρεία Bee-Scooters που έχει τον στόλο των ηλεκτρικών πατινιών που κινούνται στην Κηφισιά, προσέφερε δωρεάν δύο (2) ηλεκτρικά πατίνια στον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου. Παράλληλα θα φροντίσει για την εκπαίδευση τους, θα τους προσφέρει τα κράνη που θα φοράνε καθώς και την δωρεάν φόρτιση των πατινιών.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Κηφισιάς Γιώργος Δορμούσης δήλωσε:

“Τα προσφερόμενα πατίνια θα αξιοποιηθούν για τις υπηρεσιακές ανάγκες των εργαζομένων έχοντας πρώτα λάβει γνώση των Οδηγιών Χρήσης και των κανόνων Οδικής Συμπεριφοράς (κράνη, ΚΟΚ κλπ). Με το εν λόγω είδος μετακίνησης θα εξοικονομηθεί ενέργεια, χρόνος, πόροι και θα υπάρχει μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.”

Ο υπεύθυνος του προγράμματος SPARCS Σταύρος Ζαπάντης δήλωσε:

“Η χρήση των ηλεκτρικών πατινιών που ξεκίνησε μέσω του προγράμματος “Kifissia Smart City” του SPARCS, έχει αποδόσει σημαντικά μετρήσιμα αποτελέσματα. Η μικροκινητικότητα είναι ένας βασικός άξονας της σύγχρονης Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και προσφέρει γρήγορη πρόσβαση σε όποιο σημείο της Πόλης θέλουμε, οικονομική χρήση, ελάφρυνση του οδικού δικτύου και σημαντική απορρύπανση.”