“Μηδενική ανοχή” ζητά ο Υπουργός Προστασίας για το οπαδικό επεισόδιο στη Νέα Ιωνία

Το νέο περιστατικό οπαδική βίας στη Νέα Ιωνία, με θύματα δύο 14χρονους και δράστες τρεις νεαρούς εκ των οποίων οι δύο είναι ανήλικοι, σχολίασε σε ανάρτησή του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου τονίζοντας πως η βία με αθλητικό υπόβαθρο δεν αφορά πια μόνο τα γήπεδα ή τις ημέρες των αθλητικών γεγονότων και βρίσκει πεδίο ακόμη και σε πολύ μικρές ηλικίες.

Αναλυτικά ο κ. Οικονόμου έγραψε:

«Το γεγονός αυτό ήρθε να μας υπενθυμίσει ότι η βία με αθλητικό υπόβαθρο δεν αφορά πια μόνο τα γήπεδα ή τις ημέρες των αθλητικών γεγονότων και ότι βρίσκει πεδίο ακόμη και σε πολύ μικρές ηλικίες.

Αγγίζει, πια, σχεδόν κάθε κοινωνικό χώρο και ταλαιπωρεί όλα τα κράτη. Ευρύτερα, η πανευρωπαϊκή δικτύωση των οργανωμένων οπαδών και η διασύνδεσή τους με το οργανωμένο έγκλημα και τον πολιτικό εξτρεμισμό ανησυχούν πρωτίστως τις ευρωπαϊκές χώρες. Ο δραστικός περιορισμός της βίας με αθλητικό υπόβαθρο απαιτεί ολιστικό σχέδιο, με παρεμβάσεις πολιτικού, κοινωνικού, εκπαιδευτικού και αστυνομικού χαρακτήρα.

Η @hellenicpolice βρίσκεται σε εγρήγορση και υλοποιεί εντατικά το σχεδιασμό της τόσο στο επίπεδο της πρόληψης και της επιτήρησης, όσο και σε εκείνο της καταστολής. Με συνεχή προσπάθεια, με στόχο να βελτιώνεται συνεχώς σε επιχειρησιακό επίπεδο, ανυποχώρητα και με μηδενική ανοχή».