Με θερμοκρασίες …Αφρικής ο επερχόμενος καύσωνας – Τι λένε οι προβλέψεις των μετεωρολόγων

Θερμοκρασίες… Αφρικής, άνω των 40 βαθμών Κελσίου και καύσωνας αναμένονται στην Ελλάδα από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Ενδεικτικά, την ερχόμενη Παρασκευή, όταν και αναμένεται η κορύφωση του φαινομένου, στην Αθήνα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου, την ίδια ώρα που στην Τύνιδα το θερμόμετρο θα δείχνει 36 βαθμούς, στο Αλγέρι 31 και στην Τρίπολη της Λιβύης επίσης 31 βαθμούς. Μόνο το Κάιρο θα έχει λίγο υψηλότερη θερμοκρασία (42 βαθμούς σύμφωνα με τις προβλέψεις).

Όλοι οι μετεωρολόγοι συμφωνούν ότι από την ερχόμενη Τετάρτη και μετά έρχονται οι πιο ζεστές μέρες του φετινού καλοκαιριού, ωστόσο κάποιοι διαφωνούν ως προς τη διάρκεια που θα έχει ο καύσωνας.

Κατά πρώτον, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr επισημαίνει ότι, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, ένα παρατεταμένο κύμα υψηλών θερμοκρασιών αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας από την Τετάρτη 12/07.

Η κορύφωση του κύματος καύσωνα αναμένεται να έρθει στο διήμερο Παρασκευή 14/07 – Σάββατο 15/07, κατά το οποίο συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τις μέγιστες τιμές της να φτάνουν τοπικά στους 42-43 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, στη συνέχεια η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή υποχώρηση, διατηρούμενη ωστόσο για αρκετές ημέρες σε πολύ υψηλά επίπεδα.