Μεταμόρφωση: Συνελήφθη αστυνομικός που εμπλέκεται σε κύκλωμα μαστροπείας

Την  Πέμπτη, αστυνομικοί συνέλαβαν 40χρονο συνάδελφο τους στη Μεταμόρφωση, ο οποίος υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά για συμμετοχή σε κύκλωμα μαστροπείας διότι όπως διαπιστώθηκε μετέφερε γυναίκες σε ξενοδοχείο στην περιοχή. 

Το κουβάρι για τον αστυνομικό άρχισε να ξετυλίγεται όταν το βράδυ της 10ης Οκτωβρίου 2023 υπήρξε τηλεφώνημα στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ στο οποίο γινόταν λόγος για αστυνομικό που υπηρετεί σε υπηρεσία του Πειραιά και συμμετέχει σε οργανωμένο κύκλωμα σωματεμπορίας και εκδίδει αλλοδαπές γυναίκες. Στο ίδιο τηλεφώνημα ειπώθηκε και το όνομα του ξενοδοχείου στο οποίο μετέφερε τις γυναίκες από την Ουκρανία και τη Ρωσία.

Η πρώτη κίνηση των αστυνομικών που ανέλαβαν την υπόθεση ήταν να ζητήσουν άρση του τηλεφωνικού απορρήτου με την έρευνα να φέρνει στο φως ίχνη του αστυνομικού στο επίμαχο ξενοδοχείο της Μεταμόρφωσης σε διαφορετικές ημερομηνίες

Η ανάλυση των στοιχείων έδειξε ότι τουλάχιστον τρεις φορές το δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου ο εν λόγω αστυνομικός παρέμεινε στο ξενοδοχείο για τουλάχιστον μια ώρα.

Το επόμενο βήμα των αστυνομικών ήταν να συγκροτήσουν ειδική ομάδα που ανέλαβε τη φυσική παρακολούθηση του αστυνομικού που έχει τον βαθμό του αστυφύλακα, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε τουλάχιστον δύο φορές την περασμένη εβδομάδα να βρίσκεται κοντά στο ξενοδοχείο, άλλοτε σε αυτοκίνητο και άλλοτε πεζός.

Τελικά οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του συναδέλφου τους το πρωί της Πέμπτης. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και το ποσό των 500 ευρώ. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 12 φυσίγγια διαμετρήματος 5,56 mm, μία σιδερογροθιά, επτά φορητοί ασύρματοι πομποδέκτες και το χρηματικό ποσό των 2.535 ευρώ. Όπως διαπιστώθηκε, μάλιστα, δύο εκ των ασυρμάτων ήταν συντονισμένοι σε συχνότητες της ΕΛΑΣ.