Μαρόκο: Ισοπεδωμένες πόλεις και χωριά από το σεισμό – Περισσότεροι από 2600 νεκροί

Στα ισοπεδωμένα χωριά του Μαρόκου από τον φονικό σεισμό που έπληξε τηη χώρα οι διασώστες αναζητούν τυχόν επιζώντες στα συντρίμμια, δίνοντας μάχη με τον χρόνο, καθώς οι νεκροί πλησιάζουν του 2.700.

Ομάδες διασωστών από την Ισπανία, τη Βρετανία και το Κατάρ ένωσαν τις δυνάμεις τους με τις τοπικές υπηρεσίες σε μια προσπάθεια να βρουν και να ανασύρουν ανθρώπους που θάφτηκαν στα χαλάσματα όταν σημειώθηκε ο σεισμός των 6,8 βαθμών στην οροσειρά του Άνω Άτλαντα, σε απόσταση 72 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Μαρακές.

Μαρόκο: Αυξάνονται οι νεκροί μετά το φονικό σεισμό
Πολλοί από τους επιζώντες πέρασαν πέρασαν τρίτο 24ωρο στο ύπαιθρο, αφού τα σπίτια τους καταστράφηκαν ή δεν είναι πλέον ασφαλή. Η δημόσια τηλεόραση μετέδωσε ότι οι νεκροί είναι 2.681 και οι τραυματίες 2.501.

Πλάνα από το απομονωμένο χωριό Ίμι Ν’Τάλα, που τράβηξε ο Ισπανός διασώστης Αντόνιο Νογάλες, της ομάδας διάσωσης «Ενωμένοι Πυροσβέστες Χωρίς Σύνορα», δείχνουν άνδρες και σκύλους σκαρφαλωμένους σε απότομους λοφίσκους, καλυμμένους με συντρίμμια.

«Το μέγεθος της καταστροφής είναι (…) απόλυτο. Ούτε ένα σπίτι δεν έχει μείνει όρθιο. Θα ξεκινήσουμε την έρευνα με τους σκύλους και θα δούμε αν θα βρούμε κάποιον ζωντανό» ακούγεται να λέει ο Νογάλες, δυσκολευόμενος να βρει τα λόγια για να περιγράψει αυτά που βλέπει.