Μαρούσι: Πολιτικοί και νομικοί σε ημερίδα για τη Δικαιοσύνη από το Μαρουσιώτικο Κύκλο Διαλόγου

Στο Μαρούσι, με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων κύρους και παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου  πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα: «Η Δικαιοσύνη πυλώνας Ασφάλειας και Ανάπτυξης» που διοργάνωσε ο Μαρουσιώτικος Κύκλος Διαλόγου σε συνεργασία με το ηλεκτρονικό περιοδικό metarithmisi.gr και με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024, στο Δημαρχείο της πόλης.

Ειδικότερα, στο πάνελ των ομιλητών συμμετείχαν: Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, η βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, πρ. Υπουργός Μιλένα Αποστολάκη, ο δικηγόρος, πρ. Υπουργός Σταύρος Κοντονής και ο Επίτιμος Αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου, Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Βασίλης Μαρκής, με συντονιστή τον εκδότη του metarithmisi.gr Γιάννη Μεϊμάρογλου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου καλωσόρισε τους εκλεκτούς προσκεκλημένους στο φιλόξενο Μαρούσι και συνεχάρη τον Μαρουσιώτικο Κύκλο για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης της ημερίδας σ’ ένα θέμα τόσο επίκαιρο, υπογραμμίζοντας ότι ο Μαρουσιώτικος Κύκλος προσφέρει μία δεξαμενή σκέψης στην πόλη.

Παράλληλα, επισήμανε τη σημασία στην ταχύτητα απονομής της δικαιοσύνης και την ανάγκη εκσυγχρονισμού με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις οι οποίες ήδη προωθούνται και ευχήθηκε οι εργασίες ημερίδας να είναι εποικοδομητικές και χρήσιμες.

Ο συντονιστής του Μαρουσιώτικου Κύκλου Κων/νος Κανελλάκης χαιρετίζοντας τις εργασίες της ημερίδας υπογράμμισε τη σημαντική συμβολή του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Αμπατζόγλου στην προσπάθεια του Μαρουσιώτικου Κύκλου να προσφέρει ένα βήμα διαλόγου στο Μαρούσι.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις επερχόμενες μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται στη Δικαιοσύνη, προκειμένου η απονομή να είναι ταχύτερη και δικαιότερη, ώστε να εμπεδώνει την ασφάλεια στους πολίτες και να προωθεί το θεσμικό εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της χώρας.