Μαρούσι: Κομβικό αντιπλημμυρικό έργο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης στο Ρέμα Σαπφούς

Στο Μαρούσι, σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει κομβικό αντιπλημμυρικό έργο του Δήμου, που βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκου Παπαθανάση με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου.

Πιο συγκεκριμένα, αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ένταξη των έργων διευθέτησης του Ρέματος Σαπφούς στο Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή» και συγκεκριμένα στην πρόσκληση με τίτλο «Κατασκευή νέων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας», συνολικού προϋπολογισμού 260 εκατ. ευρώ.

Στόχος των έργων διευθέτησης στο Ρέμα Σαπφούς, προϋπολογισμού 24.452.800 ευρώ, είναι η επαναφορά της παροχετευτικότητας του ρέματος, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η αντιπλημμυρική προστασία των παρόχθιων περιοχών.

Σε δήλωσή του για το θέμα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, τόνισε: «Είχα τη χαρά να συναντηθώ με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου, κύριο Αμπατζόγλου, έναν πολύ αποτελεσματικό και εργατικό Δήμαρχο. Συζητήσαμε για ένα μεγάλο έργο υποδομής, όπως είναι αυτό του Ρέματος Σαπφούς, που πλέον, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

Μετά από την Πρόσκληση για νέα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλη τη χώρα, ύψους 260 εκατ. ευρώ, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες, πολύ σύντομα θα έχουμε το τεχνικό δελτίο και μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχουμε και την ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο σχετικό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Επομένως, μπορεί να εκκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία.

Το Ρέμα Σαπφούς, είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή. Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε σε όλη τη χώρα, τα έργα τα οποία χρηματοδοτούνται από τους ευρωπαϊκούς πόρους και δίνουν μια προοπτική στους Δήμους και κυρίως μένουν για τις επόμενες γενιές. Εύχομαι στον κ. Αμπατζόγλου καλή επιτυχία. Συνεχίζουμε με νέα έργα, τα οποία θα υποστηρίζουν τον Δήμο και τους Δημότες της περιοχής».

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, δήλωσε σχετικά: “Είναι μια μεγάλη ημέρα για το Μαρούσι. Η διευθέτηση του Ρέματος Σαπφούς είναι το πιο σημαντικό έργο υποδομής που γίνεται στο Μαρούσι τα τελευταία 30 χρόνια και αφορά  στην ασφάλεια και των όμορων Δήμων”.