Μαρούσι: Αποφασισμένος να αποκτήσει τον εμβληματικό χώρο της Κεραμικής ο Δήμος

Την αναβολή του διαγωνισμού που έχει προκηρύξει το ΕΤΑΔ για την πώληση που χώρου της Κεραμικής στο Μαρούσι και την αναζήτηση χρηματοδοτικού εργαλείου για την απόκτηση του χώρου από το Δήμο, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου στην 10η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 25 Μαΐου 2024.

Είχε προηγηθεί η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου και το χαρακτηρισμό σε πολιτιστικό χώρο πολλαπλών λειτουργιών ολόκληρου του χώρου της Κεραμικής εντός του Ο.Τ. 93-94.

«Ο διαγωνισμός που είχε προγραμματισθεί για τις 20 Μαΐου 2024, μετά από παρέμβαση του Δήμου και καθώς δεν υπήρξε ενδιαφέρον για την αγορά του αναβλήθηκε για την 1η Ιουλίου 2024. Αυτός ήταν και ο πρώτος στόχος μας» ανέφερε ο Δήμαρχος και πρόσθεσε:

«Στο διάστημα αυτό η Διοίκηση μας θα πράξει όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες για να βρεθεί χρηματοδοτικό εργαλείο, προκειμένου, είτε να προχωρήσουμε στην ενοικίαση, είτε στην απόκτηση του χώρου, με τη συνδρομή της Δια παραταξιακής Επιτροπής που έχει συσταθεί για να υποβάλει τις προτάσεις της.»

Ο κ. Αμπατζόγλου υπογράμμισε ότι «οι προσπάθειες μας στρέφονται προς την κατεύθυνση του Πράσινου Ταμείου, μέσω ενός προγράμματος για την απόκτηση κάποιων χώρων εμβληματικής σημασίας, όπως η Κεραμική. Σ’ αυτή την περίπτωση θα έχουμε τη δυνατότητα κατευθείαν ο Δήμος Αμαρουσίου να αγοράσει το χώρο της Κεραμικής».

Σημειώνεται ότι  η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου έχει δρομολογηθεί και εξελίσσεται και η Πολεοδομία προχωρά στην ανάρτηση για την τροποποίησή του.