Μακελειό στην Πράγα: 15 νεκροί και 25 τραυματίες από επίθεση ενόπλου

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Πράγα από την επίθεση ενόπλου που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, στο κέντρο της πόλης, ανέφεραν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Στους νεκρούς συγκαταλέγεται και ο δράστης της επίθεσης. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας, Μάρτιν Βόντρασεκ, ενδέχεται ο αριθμός των νεκρών να είναι μεγαλύτερος. Ο Μ. Βόντρασεκ τόνισε πως προς το παρόν, η αιτία που διέπραξε το μακελειό, ήταν το ότι «εμπνεύστηκε από παρόμοια περιστατικά» από άλλες χώρες.

Πάνω από 25 άνθρωποι είναι επίσημα τραυματίες, 9 εκ των οποίων σοβαρά, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης και την τσεχική αστυνομία που επιβεβαίωσε την ταυτότητα του δράστη.

Δράστης είναι ο Ντέβιντ Κόζακ, ο οποίος επιβεβαιώθηκε πως ήταν φοιτητής της σχολής, όπως επίσης επιβεβαιώθηκε ότι πριν διαπράξει το μακελειό, είχε πυροβολήσει τον πατέρα του, ο οποίος βρέθηκε νεκρός.

Το θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι όπου ο δράστης κρατώντας όπλο που έφερε διόπτρα, άνοιξε πυρ από την ταράτσα του κτιρίου όπου στεγάζονται η Φιλοσοφική και η Σχολή Καλών Τεχνών στο κέντρο της τσεχικής πρωτεύουσας.