e-neaionia

Ληστές παρίσταναν τους εναερίτες σε Μαρούσι και Ηράκλειο, εξαπατώντας ηλικιωμένους

Δύο υποθέσεις διάρρηξης ερευνούν οι διωκτικές αρχές σε Μαρούσι και Νέο Ηράκλειο, όπου θρασύτατοι ληστές παρίσταναν τους εναερίτες και εξαπάτησαν ηλικιωμένους. Και στις δύο περιπτώσεις, που καταγγέλθηκαν την Τετάρτη το μεσημέρι, οι δράστες έκλεψαν χρυσαφικά και χρήματα από τα σπίτια των θυμάτων.

Πως εξαπάτησαν ηλικιωμένη στο Μαρούσι

Στο Μαρούσι οι διαρρήκτες έπεισαν μία 83χρονη γυναίκα ότι ανήκουν σε συνεργείο αποκατάστασης βλαβών του ηλεκτρικού ρεύματος. Προσποιήθηκαν μάλιστα ότι υπήρχαν ρυθμίσεις που έπρεπε να γίνουν στο εσωτερικό του σπιτιού και με αυτό το πρόσχημα μπήκαν εύκολα μέσα.

Η γυναίκα, που ήταν αρκετές ώρες ήδη χωρίς ρεύμα, θεώρησε υποχρέωσή της να βοηθήσει στην αποκατάσταση της βλάβης για την ευρύτερη περιοχή και άνοιξε πρόθυμα την πόρτα της στους επιτήδειους. Ο ένας εκ των δραστών την απασχόλησε με συνομιλία και ο άλλος ανακάτεψε συρτάρια και ντουλάπια μέχρι να βρει τα τιμαλφή. Όταν πια έφυγαν, με τη δικαιολογία ότι θα ολοκληρώσουν τις ρυθμίσεις σε κολώνα της ΔΕΗ, που βρίσκεται στην άλλη άκρη του δρόμου, η γυναίκα κατάλαβε ότι την λήστεψαν και κατήγγειλε τη διάρρηξη.

Παρόμοια δράση επιτηδείων στο Νέο Ηράκλειο

Περίπου μία ώρα αργότερα ένα δεύτερο παρόμοιο περιστατικό καταγράφηκε στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου Αττικής. Τρεις δράστες -σύμφωνα με την κατάθεση του θύματος- προσέγγισαν το σπίτι 82χρονης γυναίκας και προσποιήθηκαν ότι είναι υπάλληλοι του Δήμου Ηρακλείου, που έχουν σταλεί για να ξεχιονίσουν δρόμους και πεζοδρόμια. Προθυμοποιήθηκαν μάλιστα, να καθαρίσουν από τα χιόνια την αυλή του σπιτιού της.

Όταν η ανυποψίαστη γυναίκα άνοιξε την πόρτα οι δύο δράστες άρχισαν πράγματι να απομακρύνουν τα χιόνια από την αυλή της αλλά ο τρίτος διέφυγε της προσοχής της και μπήκε στο σπίτι, όπου έκλεψε χρήματα και χρυσαφικά . Μόλις βεβαιώθηκαν πως έχουν ικανοποιητική λεία οι δράστες παράτησαν τα φτυάρια και έφυγαν τρέχοντας, προς έκπληξη της ηλικιωμένης γυναίκας που τότε μόνο κατάλαβε τι είχε συμβεί.

Η 82χρονη ενημέρωσε αμέσως το Τμήμα Ασφαλείας στο Νέο Ηράκλειο και τον Δήμο, ο οποίος με τη σειρά του έβγαλε αμέσως ανακοινώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενημέρωσε για τους μαϊμού υπαλλήλους, που κάνουν διαρρήξεις, σταματώντας έτσι τη δράση τους.