Λεωφόρος Κηφισίας: Στο σφυρί η αξέχαστη “Τζάιαντ” του τηλεμεγιστάνα Γιάγκου Δράκου

Λεωφόρος Κηφισίας: Πρωταγωνίστησε σε …χιλιάδες επεισόδια της Λάμψης του Νίκου Φώσκολου και υπήρξε η επαγγελματική στέγη για τη “Giant”, την εταιρία του τηλεμεγιστάνα Γιάγκου Δράκου.

Ο λόγος για το Μέγαρο Ατρίνα στη Λεωφόρο Κηφισίας του εμβληματικού κατασκευαστή Μπάμπη Βωβού. Το Atrina Center, το πρώτο από τα μεγάλα συγκροτήματα που έχτισε ο άλλοτε «βασιλιάς των γυάλινων πύργων» πήρε το όνομά του από τα αρχικά των ονομάτων των παιδιών του, Άρη, Τριάδας και Ναταλίας.

Το ακίνητο βασίστηκε σε σχέδια του αρχιτέκτονα Ιωάννη Βικέλα και ολοκληρώθηκε το 1981. Αποτελείται από δύο κτήρια, το ένα με πρόσοψη στη Λεωφόρο Κηφισίας και το δεύτερο (πύργος) είναι ύψους 70 μέτρων και περιλαμβάνει 18 ορόφους. Το κτήριο Β έχει αναγερθεί επί οικοπέδου εκτάσεως 12.768 τ.μ.

Το Atrina Center πρωταγωνίστησε στην ελληνική τηλεόραση καθώς «υποδύθηκε» την περίφημη Giant του Γιάγκου Δράκου στα χιλιάδες επεισόδια του δημοφιλούς σήριαλ του ΑΝΤΙ1 «Λάμψη».

Ωστόσο, στις 16 Ιουνίου “βγαίνει στο σφυρί”, ακολουθώντας τη μοίρα των ιδιοκτησιών του Μπάμπη Βωβού, που γράφουν τον μακρύ και βασανιστικό «επίλογο» στην ιστορία του αυτοδημιούργητου κατασκευαστή.

Του ανθρώπου που, χωρίς αμφιβολία, κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα στην αγορά των εμπορικών ακινήτων, καθώς με τις ιδέες και τα κτήριά του βρέθηκε μπροστά από την εποχή του.

Όσο θρυλική όμως ήταν η άνοδος, το ίδιο ηχηρή και βροντώδης αποδείχθηκε η πτώση του, με την οικονομική κρίση, αλλά και το χαμένο στοίχημα του Βοτανικού να διαδραματίζουν κομβικό ρόλο, ώστε από το 2012 και μετά ο όμιλός του να μπει στον ολισθηρό κατήφορο.