Λεωφόρος Ηρακλείου: Επί τάπητος η διάνοιξη σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Αττικής

Η Λεωφόρος Ηρακλείου και η υψίστης σημασίας για την ευρύτερη περιοχή διάνοιξη της βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης εργασίας του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και του δημάρχου Ηρακλείου Νίκου Μπάμπαλου.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών Ηρακλείου Ηλίας Μπάρμπας, ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αλεξ. Καλογερόπουλος και υπηρεσιακά στελέχη.

Ο περιφερειάρχης ζήτησε από τα στελέχη της Περιφέρειας να συνεργαστούν στενά με τα στελέχη του δήμου, προκειμένου  να γίνει έλεγχος για τυχόν ανάγκη επικαιροποίησης των τευχών δημοπράτησης και του προϋπολογισμού του έργου, ώστε να προχωρήσει και η απαιτούμενη σύναψη προγραμματικής σύμβασης και εν συνεχεία η δημοπράτηση.

«Βούλησή μας είναι τα δύο αυτά σημαντικά έργα, η διάνοιξη στη Λεωφόρο Ηρακλείου και η υπογειοποίηση της «Μελίνας Μερκούρη», να μπουν γρήγορα σε φάση δημοπράτησης. Συνεργαζόμαστε στενά με τις δημοτικές αρχές και τις τοπικές κοινωνίες για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής και να ενισχύσουμε την ασφάλεια των πολιτών», σημείωσε ο Γ. Πατούλης.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος ευχαρίστησε θερμά τον περιφερειάρχη για τη μέχρι τώρα συνεργασία και επισήμανε ότι η διάνοιξη στη Λεωφόρο Ηρακλείου και η υπογειοποίηση της «Μελίνας Μερκούρη», αποτελούν έργα πνοής, όχι μόνο για τους κατοίκους του δήμου Ηρακλείου αλλά συνολικά για τους κατοίκους των όμορων δήμων οι οποίοι διέρχονται από την περιοχή.