Λεωφόρος Ηρακλείου: Αποκριάτικο καρναβάλι με θέμα τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο

Κέφι, μασκαράδες και παρέλαση αρμάτων θα γεμίσει η Λεωφόρος Ηρακλείου το πρωινό της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου

Λεωφόρος Ηρακλείου και παρέλαση αρμάτων

Το Ηρακλειώτικο Καρναβάλι, που τόσο έχουν αγαπήσει μικροί και μεγάλοι, επιστρέφει στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής. Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 11.00 το πρωί δίνεται το σύνθημα για να ξεκινήσει η μεγάλη παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών επί της λεωφόρου Ηρακλείου. Παιδιά και… μεγάλα παιδιά από σχολεία, συλλόγους αλλά και παρέες της πόλης, με μάσκες, στολές, κέφι και χορό θα παρελάσουν ξεκινώντας από την οδό Χελμού, κατά μήκος της Ηρακλείου για να καταλήξουν στην κεντρική πλατεία όπου το Τμήμα Πολιτισμού έχει ετοιμάσει ένα ξέφρενο αποκριάτικο πάρτι.

Λεωφόρος Ηρακλείου: Ελένη Φιλίνη και Σπύρος Μπιμπίλας παρουσιάζουν το Ηρακλειώτικο καρναβάλι

Το θέμα του φετινού Καρναβαλιού είναι ο ελληνικός κινηματογράφος με γκρουπ και δρώμενα εμπνευσμένα από το παλιό σινεμά. Παρουσιάζουν οι ηθοποιοί Ελένη Φιλίνη και Σπύρος Μπιμπίλας.

Μια ημέρα πριν, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 11.00 το πρωί στην κεντρική πλατεία ξεκινάει η… προθέρμανση. Μαθητές από σχολεία της πόλης θα αναβιώσουν το αποκριάτικο γαϊτανάκι και τα αποκριάτικα έθιμα βάζοντας την πόλη στο κλίμα των ημερών.

Λεωφόρος Ηρακλείου: Καρναβαλιστές και άρματα την Κυριακή
Λεωφόρος Ηρακλείου: Καρναβαλιστές και άρματα την Κυριακή

«Σας καλώ στο Ηρακλειώτικο Καρναβάλι που φέτος, επιτέλους, επιστρέφει για να φέρει το χαμόγελο, το κέφι και την αποκριάτικη διάθεση στην πόλη μας. Αισθήματα που όλοι έχουμε ανάγκη να βρούμε ξανά, κυρίως τα παιδιά μας τα οποία τα τελευταία χρόνια στερήθηκαν τόσα. Ντυθείτε λοιπόν με τρέλα και φαντασία και ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα, να γελάσουμε και να γλεντήσουμε όλοι μαζί. Το Ηράκλειο γιορτάζει», το μήνυμα του δήμαρχου της πόλης, Νίκου Μπάμπαλου.