ΛΑ.ΣΥ: Οι παρατάξεις Θωμαΐδου και Χριστοδούλου έγιναν μία …με το καλημέρα

Τη δυσφορία και την διαμαρτυρία της καταδεικνύει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση (ΛΑ.ΣΥ.)για τα όσα συνέβησαν στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας, που οδήγησαν ουσιαστικά στον αποκλεισμό της από την Δημοτική Επιτροπή.

Το κείμενο που υπογράφει ο επικεφαλής Πέτρος Αλέπης αναφέρει:

“Η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Νέας Ιωνίας αποτελεί με βάση τον νέο αντιδραστικό νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ ένα «υπερ – όργανο» με αυξημένες αρμοδιότητες που αντικαθιστά τις προηγούμενες επιτροπές. Αντικειμενικά, αυτό καθιστά κρίσιμης σημασίας τις αποφάσεις της για τη λειτουργία του Δήμου και συνολικά για τον λαό της πόλης.

Ο τρόπος συγκρότησης της Δημοτικής Επιτροπής, λόγω του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου, αλλοιώνει από την αρχή το εκλογικό αποτέλεσμα, όπως αυτό αποτυπώθηκε στις πρόσφατες εκλογές. Αρκεί να παρατηρήσει και ο μη ειδικός, ότι οι 6 από τις 9 έδρες τις Eπιτροπής καταλαμβάνονται από την πλειοψηφούσα παράταξη χωρίς καμία άλλη διαδικασία.

Η Λαϊκή Συσπείρωση πρότεινε από την αρχή της διαδικασίας πως στη Δημοτική Επιτροπή θα έπρεπε να εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, όσο βεβαίως είναι αυτό δυνατό, λόγω του ασφυκτικού αντιλαϊκού νόμου και των 3 θέσεων που απέμεναν. Δηλαδή υποστηρίξαμε πως κάθε παράταξη που έχει έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει τις δικές τις προτάσεις και θέσεις και για αυτό θα έπρεπε να εκπροσωπείται στη Δημοτική Επιτροπή, ανεξάρτητα αν με αυτές τις δυνάμεις έχουμε χάσμα ιδεολογικό και πολιτικό.

Σε αυτή τη βάση, απευθύναμε ανοιχτή πρόσκληση στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και πιο συγκεκριμένα στις παρατάξεις Θωμαΐδου και Χριστοδούλου να συμφωνήσουν ώστε να αποτυπωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα και στη σύσταση της Δημοτικής Επιτροπής. Οι συγκεκριμένες παρατάξεις απέφυγαν να τοποθετηθούν.

Η αιτία φάνηκε λίγο μετά, καθώς αυτές οι 2 παρατάξεις καθόρισαν το αποτέλεσμα. Απέκλεισαν τη Λαϊκή Συσπείρωση από τη θέση που δικαιούται με βάση τις εκλογές και αλληλοψηφίστηκαν, ώστε, μάλιστα, να βγει πρώτος ο κ. Χριστοδούλου αν και υπολείπεται σε συμβούλους από την κα Θωμαΐδου.

Με λίγα λόγια οι παρατάξεις Θωμαΐδου και Χριστοδούλου έγιναν μια παράταξη «με το καλημέρα», συνεχίζοντας αυτή τη συμφωνία που εξέφρασαν ανοιχτά από τον 2ο γύρο των εκλογών και κατέλαβαν και τις 3 θέσεις της αντιπολίτευσης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δε θα τους κάνει τη χάρη. Καταγγέλλει στον λαό της Νέας Ιωνίας τα παζάρια και τις αντιλαϊκές συνεννοήσεις. Από τη θέση του αναπληρωματικού μέλους της Δημοτικής Επιτροπής θα παρακολουθεί και θα καταγράφει τις εξελίξεις.

Μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο θα βρεθεί απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στην οργάνωση και τον αγώνα του λαού. Εκεί κρίνονται, άλλωστε, οι αληθινοί συσχετισμοί. Ο λαός έχει τη δύναμη με την πάλη του να νικήσει όλες τις εκδοχές της εχθρικής πολιτικής για τη ζωή του, που εκφράζονται και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο”.