Κώστας Μπακογιάννης: Στον «Φωκιανό» ανακοινώθηκε η ομάδα του «Αθήνα Ψηλά»

Στον εμβληματικό χώρο του Φωκιανού, απέναντι από το Καλλιμάρμαρο, παρουσία χιλιάδων Αθηναίων, ο Δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Ψηλά» Κώστας Μπακογιάννης παρουσίασε την ομάδα των 364 υποψήφιων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων που διεκδικούν ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών της Αθήνας στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

«Χτίζουμε τη μεγαλύτερη παράταξη στην αυτοδιοικητική ιστορία της χώρας»

Ο κ. Μπακογιάννης, σύστησε στους παρευρισκόμενους την υπερκομματική ομάδα του «Αθήνα Ψηλά» που ταυτόχρονα συνδυάζει δύο ισχυρά πλεονεκτήματα, την εμπειρία και την ανανέωση.

«Η ομάδα μας είναι δυναμική, είναι αποφασισμένη, είναι υπερκομματική. Μία ομάδα που υποδέχτηκε ανθρώπους που το 2019 ήταν σε τέσσερις διαφορετικές παρατάξεις. Γιατί μόνο ενωμένοι θα προχωρήσουμε μπροστά. […]  Μία ομάδα που ανανεώθηκε κατά 70%, διατηρώντας τον κεντρικό κορμό των στελεχών της. Εμπειρία και ανανέωση, μαζί. Από διαφορετικές γενιές, με διαφορετικά ενδιαφέροντα. Αλλά με την ίδια αγάπη για την Αθήνα».

«Αθήνα είναι οι γειτονιές της και οι γειτονιές κάνουν την Αθήνα»

Δίνοντας το στίγμα της δυναμικής ταυτότητας της παράταξής του, ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι τα μέλη της αποτελούν «καθρέφτη» της πραγματικής Αθήνας και προέρχονται από τις 129 γειτονιές της.

«Ξέρετε ποια είναι η πιο σημαντική ομάδα της Αθήνας; Δεν έχει χρώμα, φύλο, ηλικία ή ταμπέλα. Η πιο σημαντική ομάδα είναι αυτή που ξέρει και αγαπά να αγωνίζεται κάθε μέρα για την πόλη μας. Για τις γειτονιές μας. Κι αυτή η ομάδα έχει τουλάχιστον έναν υποψήφιο από κάθε γειτονιά. Και από τις 129. Εκεί που ζουν, που μεγαλώνουν τα παιδιά τους και κάνουν όνειρα οι δημότες. “Καθρέφτης” της πραγματικής Αθήνας και της ανθρωπογεωγραφίας της. Γιατί Αθήνα είναι οι γειτονιές της και οι γειτονιές κάνουν την Αθήνα».

Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε στο πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, το οποίο απαρτίζεται από Αθηναίες και Αθηναίους με ενθουσιασμό και διάθεση συνεισφοράς στην πόλη.

«Μία ομάδα με εργαζόμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, καλλιτέχνες, αθλητές, ανθρώπους ενεργούς, με βιωματικό αποτύπωμα στην πόλη μας. Ανθρώπους που υπηρετούν και εκφράζουν την Κοινωνία των Πολιτών και γνωρίζουν τις δυσκολίες και τις ανάγκες της Αθήνας. Μία ομάδα με Αθηναίες και Αθηναίους, γεμάτους διάθεση να συνεισφέρουν στην πόλη μας με γνώσεις, φρέσκιες ιδέες και ενθουσιασμό».

Παρομοίασε, μάλιστα, την ομάδα των υποψηφίων με «ορχήστρα», που προέρχεται από τις 129 γειτονιές της πόλης, και αντίστοιχα με «παρτιτούρα» το δυναμικό πρόγραμμα της επερχόμενης θητείας.

Τα ονόματα όλων των υποψηφίων ανά Δημοτική Κοινότητα υπάρχουν αναρτημένη στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://athinapsila.gr/ypopsifioi-2/