Κύμα ψύχους με χιόνια από το απόγευμα στην Αττική – Τι προβλέπει η ΕΜΥ

Σε νέα επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου που έχει εκδώσει για την κακοκαιρία που σαρώνει τη χώρα προχώρησε σήμερα (29/1) το πρωί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Όπως σημειώνει, «συνεχίζεται η επιδείνωση του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά προσήνεμα της χώρας από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα. Παράλληλα, θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα».

Το νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Αναλυτικότερα, το νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ αναφέρει:

Α. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:

i) Σήμερα Δευτέρα (29/1) σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 300-400 μ.). Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα νησιά του Αιγαίου (στα ορεινά) καθώς και σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές της Κρήτης.

Ειδικότερα για την Αττική προβλέπεται ένταση των χιονοπτώσεων από το βράδυ της Δευτέρας (29/1) στα ορεινά και ημιορεινά και από τη νύχτα σε περιοχές με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 300-400 μ.).