Κινούμαι Ηλεκτρικά: Πώς αλλάζουν οι μετακινήσεις – Επιδότηση και τον Απρίλιο

Το πρόγραμμα επιδότησης «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ» αλλάζει την κινητικότητα στην πόλη κάνοντας τα ηλεκτρικά scooter κάτι παραπάνω από προσιτά για το ευρύ κοινό.

Ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος επιδότησης για αγορά ηλεκτρικού δικύκλου «Κινούμαι Ηλεκτρικά» φέρνει την ηλεκτροκίνηση ακόμη πιο κοντά στο ευρύ κοινό που θέλει ή χρησιμοποιεί ήδη δίκυκλο για τις καθημερινές του μετακινήσεις.

Μικροκινητικότητα: Το concept που μας κάνει τη …ζωή πατίνι

Το κρατικό πρόγραμμα, το οποίο προσφέρει ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις στις τιμές έναντι του πρώτου κύκλου επιδοτήσεων, έχει σαν στόχο την προώθηση της ηλεκτροκίνησης τόσο στους ιδιώτες που θέλουν να μετακινούνται καθημερινά εκπέμποντας μηδενικούς ρύπους, όσο και στους επαγγελματίες που επιθυμούν να μειώσουν παράλληλα τα πάγια έξοδά της επιχείρησής τους.

Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων τα ηλεκτρικά scooters χρειάζονται λιγότερα από δύο ευρώ για να διανύσουν 100 χιλιόμετρα, ένα ποσό πολύ μικρότερο ακόμη και σε σχέση με τα πιο οικονομικά συμβατικά δίκυκλα, τα οποία χρειάζονται τουλάχιστον 4-5 ευρώ σε βενζίνη για την ίδια απόσταση.

Κινούμαι Ηλεκτρικά: Πόση επιδότηση έχω για ηλεκτρικό scooter

Η επιδότηση των ηλεκτρικών δικύκλων κατηγορίας L1e έως L4e φτάνει στο 30% επί της προ φόρων τιμής τους και με μέγιστο ποσό επιδότησης τα 1.300 ευρώ. Παράλληλα δίνεται επιπλέον επιδότηση 400 ευρώ σε περίπτωση που αποσύρετε το παλιό σας δίκυκλο ή/και 500 ευρώ στην περίπτωση AμεA και πολυτέκνων.

Επίσης δίνεται επιδότηση έως 40% και με μέγιστο ποσό τα 3.000 ευρώ για την αγορά δικύκλων και τρικύκλων κατηγορίας L5e έως L7e, για επαγγελματικά ηλεκτρικά τρίκυκλα και μικροαυτοκίνητα, τα οποία οδηγούνται με δίπλωμα δικύκλου.

Κινούμαι Ηλεκτρικά: Ηλεκτρικό scooter από 500 ευρώ

Σύμφωνα και με την ανανεωμένη ενδεικτική λίστα με τις τιμές των ηλεκτρικών δικύκλων που περιλαμβάνονται στην κρατική επιδότηση, η απόκτηση ενός ηλεκτρικού scooter δείχνει όχι μόνο προσιτή αλλά σε μερικές περιπτώσεις η τιμή είναι σαφώς πιο δελεαστική από εκείνη αντίστοιχων συμβατικών.

Για παράδειγμα, στη λίστα μπορεί να βρει κανείς ηλεκτρικά scooters, η τιμή των οποίων, έπειτα και από τον υπολογισμό της επιδότησης, ξεκινά λίγο πάνω από τα 500 ευρώ.

Και αν δεν εμπιστεύεστε μάρκες και κατασκευαστές που δεν γνωρίζετε τίποτα γι’ αυτούς, λύσεις ηλεκτροκίνησης προσφέρουν φυσικά και πολύ γνωστοί κατασκευαστές που έχουν ήδη να διευρύνουν τη γκάμα τους με ηλεκτρικές προτάσεις.

Για παράδειγμα το νέο και αμιγώς ηλεκτρικό Yamaha Neo’s, έχει τιμή λιανικής στα 3.650 ευρώ. Με την κρατική επιδότηση η τιμή του εξαιρετικού αυτού αστικού scooter της ιαπωνικής εταιρείας πέφτει στα 2.572 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Τα 26 πατίνια της efood και η όμορφη ιστορία της Electronio που τα κατασκευάζει