Κινητοποίηση στη ΔΕΗ από φορείς της Νέας Ιωνίας

Συλλογικοί φορείς από τη Νέα Ιωνία έκαναν συντονισμένη κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στο Γαλάτσι το πρωί της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του 902.gr η κινητοποίηση οργανώθηκε ενάντια στη διακοπή ρεύματος σε άνεργη γυναίκα με ανήλικο παιδί ΑμεΑ, από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

Σύμφωνα με την καταγγελία τους, «ο ΔΕΔΔΗΕ έκοψε το ρεύμα σε γυναίκα άνεργη με παιδί ΑμεΑ στη Νέα Ιωνία. Της ζητάνε ένα υπέρογκο ποσό για να διακανονιστεί η οφειλή».

Η συγκεκριμένη περίπτωση αναδεικνύει, πέρα από τους υπέρογκους λογαριασμούς, το γεγονός ότι υπάρχει κόσμος που τον πετάνε εκτός κοινωνικού τιμολογίου, καθώς ενώ αυξήθηκαν οι αντικειμενικές αξίες των σπιτιών, δεν προσαρμόστηκαν τα όρια για τους δικαιούχους. Το αποτέλεσμα είναι πολλοί δικαιούχοι να μένουν εκτός της ρύθμισης, χωρίς να έχει αυξηθεί το εισόδημά τους.

Σωματεία και φορείς απαιτούν την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος, τονίζοντας: «Δεν θα επιτρέψουμε να μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Ένας για όλους και όλοι για έναν».

Ακόμη απαιτούν:

  • Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα.
  • Καμία σκέψη για διακοπή ρεύματος σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα (μονογονεϊκές οικογένειες, άνεργοι, συνταξιούχοι, ΑμεΑ κλπ.).
  • Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να το πληρώσουν και να επανασυνδεθούν κομμένα ρεύματα.
  • Να πάρουν πίσω τις αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης.
  • Καμία διακοπή παροχής ρεύματος και φυσικού αερίου στις σχολικές μονάδες.
  •  Ρεύμα φτηνό για τον λαό.