Κινηματογραφική διάρρηξη σε βίλα Συλλέκτη στο Διόνυσο

Κινηματογραφική διάρρηξη στο Διόνυσο, που οι λεπτομέρειές της παραπέμπουν σε συμμορία με καλά εκπαιδευμένους κλέφτες, σε βίλα επιχειρηματία και Συλλέκτη Έργων Τέχνης .

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για «επαγγελματίες» διαρρήκτες οι οποίοι αρχικά απενεργοποίησαν τον συναγερμό και αποσυνέδεσαν (από το καφάο) το καλώδιο τηλεφώνου και Ίντερνετ. Φέρονται δε, να τοποθέτησαν τη σειρήνα του συναγερμού μέσα σε κουβά για να την αχρηστεύσουν.

Στη συνέχεια, παραβίασαν παράθυρο και μπήκαν στο εσωτερικό του διαμερίσματος αρχίζοντας να ερευνούν όλους τους χώρους. Όταν εντόπισαν το χρηματοκιβώτιο χρησιμοποίησαν τροχό για να το παραβιάσουν. Όταν το άνοιξαν πήραν 200.000 ευρώ που περιείχε μέσα, κοσμήματα, αλλά και το καταγραφικό μηχάνημα των καμερών ασφαλείας.

Όμως, η δράση τους δεν τελείωσε εκεί. Στη συνέχεια κατέβηκαν στο υπόγειο όπου στεγάζεται η κατασκευαστική εταιρεία του θύματος και, με τη χρήση τροχού, παραβίασαν αλλά δύο χρηματοκιβώτια, τα οποία περιείχαν κοσμήματα και έγγραφα της εταιρείας.

Επίσης, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι διαρρήκτες άρπαξαν από το υπόγειο 30 πίνακες ζωγραφικής επώνυμων ζωγράφων, μεγάλης χρηματικής αξίας.

Δύο γάντια μαρτυρούν τους δράστες της διάρρηξης στο Διόνυσο;

Η διάρρηξη έγινε μεταξύ 12.00 της 17ης Μαρτίου και 7.30 το πρωί της επόμενης ημέρας. Ο επιχειρηματίας απουσίαζε για δουλειές στην επαρχία και αντιλήφθηκε τι έχει συμβεί μετά από τηλεφώνημα ανθρώπου του περιβάλλοντός του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Διονύσου εντόπισαν στο υπόγειο της μεζονέτας ένα μαύρο και ένα σκισμένο μπορντό γάντι. Τα ευρήματα έχουν οδηγηθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, όπου θα γίνει έρευνα για αποτυπώματα και DNA.

Πηγή: iefimerida.gr