Κινεζικός κολοσσός επενδύει στη Νέα Ιωνία – Πού κατασκευάζει πολυτελές ξενοδοχείο

Θεωρείται ένας από τους κολοσσούς στον τομέα της πολυτελούς φιλοξενίας και του Τουρισμού διεθνώς και πρόσφατα έβαλε στα σχέδιά της τη Νέα Ιωνία. Πρόκειται για την Wanda, τον “γίγαντα” στον τομέα της πολυτελούς και υπερπολυτελούς διαμονής, που εδρεύει στην Κίνα και διαχειρίζεται 104 ξενοδοχειακές μονάδες ενώ έχει υπό κατασκευή 180 ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο την τελευταία διετία.

Κινεζικός κολοσσός επενδύει στη Νέα Ιωνία - Το πολυτελές ξενοδοχείο στον Περισσό

Αίφνης, στα σχέδια των Κινέζων επενδυτών μπήκε η Αθήνα, μετά την αλματώδη άνοδο του Τουρισμού και των ταξιδιών αναψυχής, που εκδηλώθηκε με τη λήξη της πανδημίας. Πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν στο επίσημο πλάνο επενδύσεων της πολυεθνικής αναφέρουν πως η Wanda απόκτησε τίτλους ιδιοκτησίας σε ακίνητο που βρίσκεται στον Περισσό.

Κινεζικός κολοσσός επενδύει στη Νέα Ιωνία - Το πολυτελές ξενοδοχείο στον Περισσό

Το ακίνητο που βρίσκεται στην αρχή της οδού Αγίας Αναστασίας (απέναντι από τον ΗΣΑΠ) είναι ο χώρος που θα φιλοξενήσει το πολυτελές ξενοδοχείο της Wanda. Μάλιστα, η μακέτα στο project δείχνει πως θα διαμορφωθεί ο χώρος μετά την αναδόμηση και την ανακαίνισή του. Η ξενοδοχειακή μονάδα θα εκτείνεται σε 8.600 τετραγωνικά με δυναμική 100 περίπου δωματίων.

Στις πολυτελείς παροχές θα ενταχθούν εσωτερική πισίνα, εστιατόριο με προδιαγραφές michelin, σύγχρονο καφέ και μπαρ, γυμναστήριο και κοινόχρηστοι χώροι (lobby) υψηλής αισθητικής.

Τα δωμάτια φιλοξενίας ακολουθούν τις τάσεις της μινιμαλιστικής άνεσης και του comfort living με χώρους που καλοδέχονται το φυσικό φωτισμό και χρώματα ή έπιπλα και διακόσμηση σε γήινες αποχρώσεις.

Κινεζικός κολοσσός επενδύει στη Νέα Ιωνία - Το πολυτελές ξενοδοχείο στον Περισσό

Wanda: Η εταιρία που “φτάνει παντού”

Η μητρική εταιρία της Wanda εδρεύει στο Πεκίνο και ιδρύθηκε το 1988 ως εταιρεία οικιστικών ακινήτων από τον Κινέζο επιχειρηματία και επενδυτή Wang Jianlin . Ήταν μία από τις πρώτες πολυμετοχικές εταιρείες στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας μετά την οικονομική μεταρρύθμιση .  Το όνομά της και το σλόγκαν της σημαίνει “να φτάσεις παντού”.

Και το πετυχαίνει: το 2012 η Wanda εξαγόρασε την αμερικανική εταιρεία κινηματογράφου AMC Theaters, καθιστώντας την Wanda Cinemas τη μεγαλύτερη κινηματογραφική εταιρεία στον κόσμο. Από το 2016, η Wanda κατέχει περίπου το 6% όλων των εμπορικών οθονών ταινιών στην Κίνα και περίπου το 13% στις ΗΠΑ 

Έκτοτε επεκτείνεται σε κάθε τομέα εμπορικής δράσης με αποκορύφωμα την δυναμική της σύνδεση με την ιδιοκτησία της Ατλέτικο Μαδρίτης, την χορηγία της Diamond League στη Ντόχα, την απόκτηση ΜΜΕ, Τour Operators, τις επενδύσεις στην τεχνολογία και το διαδίκτυο και τις συμφωνίες με το Alibaba.

“Δεν υπάρχουν σύνορα” γράφει στην κατακλείδα των έργων της και η θυγατρική εταιρία Wanda Hotels and Resorts που ιδρύθηκε το 1996 και ανέλαβε το έργο στον Περισσό.