Κηφισιά: Στα ίχνη των ληστών που πήραν 1,5 εκατ. ευρώ σε παλιά νομίσματα βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ.

Νέα στοιχεία έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ. για το ριφιφί καταστήματος στην Κηφισιά με κοσμήματα και παλιά κοσμήματα, στις 12 Ιουνίου, με λεία που ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κηφισιάς έχουν καταλήξει πως οι διαρρήκτες ήταν τρεις και εκτιμούν ότι πιθανότατα είχαν επισκεφθεί οι ίδιοι ή συνεργάτες τους τις προηγούμενες ημέρες το κατάστημα, για να κάνουν κατόπτευση του χώρου.

Κι αυτό γιατί φαίνεται να γνώριζαν λεπτομέρειες του χώρου, όπως προκύπτει από το ότι ήξεραν ακριβώς πού θα τρυπήσουν, ενώ είχαν κόψει και τον συναγερμό, προσεκτικά, μόνο για το συγκεκριμένο κατάστημα.

Ένα νέο στοιχείο που προκύπτει είναι ότι το ριφιφί έγινε αντιληπτό τη Δευτέρα, όμως είχε πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου.

Οι γείτονες είχαν ακούσει συνομιλίες και κάποιους θορύβους, ωστόσο δεν ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ.

Ριφιφί στην Κηφισιά: Οι δράστες έφτασαν με μια παλιά μαύρη Mercedes
Οι δράστες του ριφιφί, σύμφωνα με την κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα, έφθασαν στο σημείο με μια παλιά μαύρη Mercedes, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να έχει στα χέρια της βίντεο που έχει καταγράψει τις κινήσεις τους. Στο βίντεο, κατά πληροφορίες, διακρίνονται τα τρία άτομα, τα ρούχα τους και ο σωματότυπός τους.

Ένα από τα στοιχεία που επίσης διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ. είναι ένα σπασμένο λουκέτο που βρήκε στον χώρο του καταστήματος, το οποίο είναι καθαρό από αποτυπώματα, ωστόσο αναμένονται τα αποτελέσματα για το DNA. Περαιτέρω στοιχεία εκτιμάται ότι θα παράσχει η ανάλυση των στιγμάτων από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.