Κηφισιά: Νέες αθλητικές εγκαταστάσεις με κονδύλι της Περιφέρειας

Στην κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στην Κηφισιά σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 23.679,72 τ.μ. θα προχωρήσει ο δήμος.

Βρίσκεται στην περιοχή Τριγώνου Φραγκοπούλου της Κάτω Κηφισιάς. Η Περιφέρεια Αττικής δημοπρατεί και χρηματοδοτεί το έργο συνολικού προϋπολογισμού 11.904.000,00 €. Ο Δήμος Κηφισιάς εκπόνησε τις  σχετικές μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης

Το έργο θα στηριχθεί σε καινοτόμα σχεδιαστικά πρότυπα (γεωθερμία, ηλιακοί συλλέκτες κ.α.) και προβλέπει μεταξύ άλλων την κατασκευή κλειστού κολυμβητήριου με βοηθητικούς χώρους, κερκίδες 230 θεατών και οργανωμένο ιατρείο και κυλικείο.

Θα περιλαμβάνει ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις με τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου 5×5, ένα γήπεδο καλαθοσφαίρισης, ένα γήπεδο αντισφαίρισης, μια πίστα skatepark, χώρους αναψυχής και εκτεταμένους χώρους πρασίνου. Περιμετρικά του οικοπέδου θα υπάρχουν 85 θέσεις στάθμευσης και 11 θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ.

Ο κ. Θωμάκος ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη τόσο για τη χρηματοδότηση του αναγκαίου για την περιοχή έργου, όσο και για τη συνεργασία που είχαν.  «Η δημιουργία υποδομών για την ασφάλεια και την ποιότητα της ζωής των πολιτών της Αττικής, αποτελεί κατά την περίοδο της θητείας μας βασική προτεραιότητα. Η δρομολόγηση της υλοποίησης του αθλητικού κέντρου με την αξιοποίηση βιοκλιματικών συστημάτων, θα συμβάλει στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και θα ενισχύσει τη δυνατότητα άθλησης των νέων και συνολικά των πολιτών», τόνισε από την πλευρά του ο Γ. Πατούλης.