e-neaionia

Κηφισιά: Μία Κυριακή κάθε μήνα το κέντρο θα κλείνει για τα Ι.Χ.

Ο Δήμος Κηφισιάς αποφάσισε να απαγορεύει στα αυτοκίνητα την είσοδο στο κέντρο της Κηφισιάς ή της Νέας Ερυθραίας μια Κυριακή κάθε μήνα. Παράλληλα θα προμηθευτεί ηλεκτροκίνητα δημοσίας χρήσης ποδήλατα.

Ο Δήμος Κηφισιάς, προχωρά στην παραχώρηση του δημόσιου χώρου στο κέντρο της Κηφισιάς ή της Νέας Ερυθραίας, σε πεζούς και ποδηλάτες μια Κυριακή το μήνα.

Στόχος της «πράσινης» δράσης η καλλιέργεια κουλτούρας πιο φιλικών προς την πόλη μέσων μετακίνησης όπως το ποδήλατο και τα πατίνια με τα οποία οι πολίτες θα μπορούν να απολαμβάνουν με την ησυχία τους το κέντρο της πόλης. Μια απόφαση που θα μπορούσε να αποτελεί πιλότο για αντίστοιχες δράσεις σε αστικούς πυκνοκατοικημένους δήμους της χώρας.

Ο Δήμος εξασφάλισε τη χρηματοδότηση, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» για τη προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος δανεισμού 46 ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων.

Το έργο  είναι συνολικού προϋπολογισμού 317.822,68 ευρώ και αφορά στην αγορά ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων, στην ανάπτυξη κοινόχρηστων και δημόσια προσβάσιμων υποδομών για την προώθηση των μετακινήσεων.

Ο Δήμος Κηφισιάς έχει δίκτυο ποδηλατόδρομων 13.2χλμ διαμορφωμένο με διαδρόμους.

Ποδηλατικές υποδομές θα υλοποιηθούν από την Πολιτεία, στα βόρεια προάστια οι οποίες θα φτάνουν στην Κηφισιά και αναμένεται να ενισχύσουν την ανταπόκριση των πολιτώνστην Μικροκινητικότητα και σε πιο οικολογικά  μέσα μεταφοράς.

Πληροφορίες από In.gr