Κατ’ εξακολούθηση “νταής” ο δράστης της επίθεσης σε ανήλικο στην Αγία Παρασκευή

Κατ’ εξακολούθηση “νταής” με παραβατική συμπεριφορά και σε άλλα παιδιά είναι ο μαθητής που συμμετείχε στην ομάδα των τριών που επιτέθηκαν στον 14χρονο στην Αγία Παρασκευή, όπως αποκάλυψε το πρωί της Τρίτης ο δικηγόρος της οικογένειας του παιδιού.

Ερωτηθείς, δε, αν υπήρχαν προηγούμενα ανάμεσα στον μαθητή αυτό που αποβάλλεται από το ιδιωτικό σχολείο και τον 14χρονο, απάντησε ότι «είχε κάνει bullying (σ.σ. ο μαθητής που αποβάλλεται) μέσα στο σχολικό λεωφορείο που δεν έχει συνοδό αλλά αυτά το παιδί δεν ήθελε να τα μεταφέρει θεωρώντας ότι μπορεί να κλαίγεται για το παραμικρό».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο στο απειλητικό τηλεφώνημα του Σαββάτου ο άγνωστος που πήρε από απόκρυψη είπε στον 14χρονο «πήγες στην αστυνομία, είσαι καρφί, αν δεν σταματήσεις θα πάθεις χειρότερα».

Με αφορμή, δε, τα χτυπήματα που δέχθηκε ο 14χρονος στο πρόσωπο με κλειδί, ο δικηγόρος της οικογένειας του παιδιού είπε ότι «οι συμπεριφορές με την ενέδρα, με το γεγονός ότι πήγαν στα πέριξ του σπιτιού και ρωτούσαν πού είναι το σπίτι του παιδιού, το γεγονός ότι επανήλθαν και τα τηλεφωνήματα συνεχίστηκαν μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, όλα αυτά στο δικό μου μυαλό προσιδιάζουν περισσότερο σε μια εγκληματική οργάνωση».

Αποβολές από το ιδιωτικό σχολείο στα Βόρεια Προάστια

Στο σχετικό μειλ που απεστάλη από τη διεύθυνση του ιδιωτικού σχολείου προς τους γονείς των μαθητών, γίνεται αναφορά σε περιστατικό βίας ανάμεσα σε τέσσερα παιδιά, “μεταξύ των οποίων δυο μαθητές του σχολείου μας”. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εν λόγω ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα είναι μαθητής ο ένας εκ τριών δραστών της επίθεσης που δέχτηκε ο 14χρονος ο οποίος επίσης φοιτά στο εν λόγω σχολείο. Οι υπόλοιποι δράστες φοιτούν σε άλλο ιδιωτικό σχολείο των βορείων προαστίων.

Συγκεκριμένα, η διεύθυνση του σχολείου, αφήνει να εννοηθεί στην ηλεκτρονική ενημέρωση προς τους γονείς ότι ο μαθητής που συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του 14χρονου, θα αποβληθεί δια παντός από το σχολείο.

«Μέσα στις διακοπές υπήρξε ένα περιστατικό βίας και εκφοβισμού ανάμεσα σε 4 παιδιά, μεταξύ των οποίων 2 μαθητές του σχολείου μας. Από τη πρώτη στιγμή που μας γνωστοποιήθηκε το γεγονός, επικοινωνήσαμε με τις οικογένειες για να ενημερωθούμε σχετικά με αυτό. Ο αλληλοσεβασμός, η προάσπιση της αξιοπρέπειας των άλλων και η καλοσύνη αποτελούν τη βάση της λειτουργίας της σχολικής μας κοινότητας και αποτυπώνονται με σαφήνεια στον εσωτερικό κανονισμό και στις “Θέσεις του Σχολείου”. Μαθητές και μαθήτριες που δεν σέβονται αυτές τις αρχές , δεν μπορούν να είναι μέλη της σχολικής μας κοινότητας”.