Κατάληψη εργαζομένων στο Δημαρχείο της Νέας Φιλαδέλφειας – Κλειστές οι Υπηρεσίες

Υπό κατάληψη τελεί από το πρωί της Τετάρτης το δημαρχείο Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, καθώς οι εργαζόμενοι στο δήμο διεκδικούν συνολικά ποσό 300.000 ευρώ σε δεδουλευμένα από απλήρωτες υπερωρίες, επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, ζητώντας μέσα ατομικής προστασίας και συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Αυγή», μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας επισήμανε ότι το σύνολο των οφειλών φτάνει περίπου τις 300.000 και πως «η  Δημοτική Αρχή μας κοροϊδεύει εδώ και δύο χρόνια, ότι θα καταβάλει τις οφειλές έστω και με δόσεις. Δεν ανταποκρίθηκε. Κάναμε παρέμβαση τον Μάιο στο Δημοτικό Συμβούλιο. Παρά την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, ακόμη και της διοίκησης, για καταβολή των οφειλών, ακόμη και σήμερα που σχεδόν φεύγει ο Σεπτέμβριος, οι εργαζόμενοι δεν έχουν δει χρήματα».

Όπως επισημαίνει, η κινητοποίηση αφορά τους περίπου 200 μόνιμους και 150 συμβασιούχους εργαζόμενους, εξηγώντας ότι πρόκειται για «δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών, ίσως και περισσότερο, υπερωριακή απασχόληση… έχουμε μάλιστα μάθει ότι δεν υπάρχει και ΦΕΚ για υπερωρίες το επόμενο διάστημα. Άρα η αποπληρωμή είναι στον αέρα, τόσο των δεδουλευμένων όσο και για το επόμενο διάστημα. Αν η Δημοτική Αρχή καλέσει εργαζόμενους να εργαστούν, Κυριακή ή απογεύματα, λόγω εκδηλώσεων κτλ., θα μείνουν απλήρωτοι».

Καταγγέλλει δε ότι «οι περισσότεροι Δήμοι λειτουργούν με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με διάφορες σχέσεις, εποχιακούς, οκτάμηνα, κτλ. με πολύ χαμηλό μισθό. Φωνάζουμε να γίνουν προσλήψεις, μονιμοποιήσεις, αλλά δεν ακουγόμαστε. Τους Δημάρχους τους συμφέρει ένα μοντέλο με εργαζόμενους επισφαλείς, συμβασιούχους, να είναι του χεριού τους».

Το Δελτίο Τύπου των εργαζομένων στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι για την κινητοποίησή τους, επισημαίνουν ότι σήμερα Τετάρτη θα παραμείνουν κλειστές όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, ενώ οι ίδιο θα απόσχουν στο εξής από κάθε υπερωριακή απασχόληση.