Καρατομήσεις στην ΕΛ.ΑΣ. για την καταδρομική επίθεση των χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια

Νέες καρατομήσεις στην ΕΛΑΣ για τα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου κατά τη διάρκεια καταδρομικής επίθεσης Κροατών χούλιγκανς, δολοφονήθηκε ο 29χρονος φίλος της ΑΕΚ, Μιχάλης Κατσούρης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, εντοπίστηκαν ευθύνες στην πορεία της διερεύνησης της υπόθεσης με τη δολοφονική επίθεση, και ως εκ τούτου μετακινούνται – σε συνέχεια των άλλων επτά μετακινήσεων που έγιναν στις 8 Αυγούστου 2023 – πέντε Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πρόκειται, όπως αναφέρει η Αστυνομία, για δύο ταξίαρχους και τρεις αστυνομικούς διευθυντές, και η απομάκρυνσή τους θα λάβει χώρα μέχρι τη λήψη οριστικής απόφασης από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Ανακοινώνεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ότι -κατ’ εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 100/2003 και ενώ διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση (η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και τα συμπεράσματά της θα ανακοινωθούν, μετά την περάτωσή της, το προσεχές χρονικό διάστημα) για την πλήρη και σε βάθος διερεύνηση περιστατικού συμπλοκής μεταξύ οπαδών, το οποίο έλαβε χώρα τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023 στη Νέα Φιλαδέλφεια και είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό άλλων.

Εντοπίστηκαν ευθύνες στην πορεία της διερεύνησης της υπόθεσης και ως εκ τούτου μετακινούνται -σε συνέχεια των άλλων επτά μετακινήσεων που έγιναν στις 8 Αυγούστου 2023- πέντε Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας (δύο Ταξίαρχοι και τρεις Αστυνομικοί Διευθυντές), μέχρι τη λήψη της οριστικής απόφασης από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα».