Καμίνι όλη η χώρα λόγω καύσωνα – Στους 45 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία την Κυριακή

Ένα ατελείωτο και ισχυρό καύσωνα ζει από χθες, Πέμπτη όλη η χώρα, καθώς σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία το φαινόμενο θα διαρκέσει έως τουλάχιστον την επόμενη Πέμπτη – Παρασκευή (27-28 Ιουλίου).

Όπως σημειώνει, μάλιστα, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος το κύμα ζέστης θα κορυφωθεί την Κυριακή (23/7), θα υπάρξει μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Δευτέρα (24/7) για να ακολουθήσει νέα «επίθεση» υψηλών θερμοκρασιών από την Τρίτη (25/7) σε τιμές που ίσως να είναι… ακόμα πιο υψηλές.

Στον «φούρνο» την Κυριακή

Η πιο δύσκολη ημέρα, σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, αναμένεται να είναι η Κυριακή για την οποία τα στοιχεία δείχνουν ότι ίσως είναι από τις θερμότερες ημέρες της τελευταίες 5ετιας με θερμοκρασίες που στα ευπαθή στη ζέστη τμήματα της πεδινής ηπειρωτικής χώρας θα φτάσει τους 42-44°C και τοπικά ακόμα και τους 44-45°C.

Όπως τονίζει, δε, την Κυριακή αλλά και την Δευτέρα θα είναι ακόμα πιο αυξημένος ο κίνδυνος για πυρκαγιές καθώς ειδικά την πρώτη ημέρα της ερχόμενης εβδομάδας οι βοριάδες θα ενισχυθούν στα 6 και πιθανότατα στα 7 μποφόρ με εδάφη που θα είναι ήδη θερμά με αποτέλεσμα να χρειάζεται περίσσεια προσοχή.

Νέο κύμα από Τρίτη

Από την ερχόμενη Τρίτη πιθανότατα θα μας απασχολήσει ένα νέο κύμα ζέστης ακόμα πιο ισχυρό, με τη θερμοκρασία τοπικά στα ηπειρωτικά -μετά τα μέσα της επόμενης εβδομάδας- να ξεπερνά ακόμη και τους 44-45°C.