Καλοκαιρινός καιρός – Ανεβαίνει ο υδράργυρος από σήμερα σε κανονικά για την εποχή επίπεδα

Τα καλοκαιρινά του θα αρχίσει να φορά, σταδιακά, από σήμερα ο καιρός, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Όπως αναφέρει το meteo.gr, ο καιρός σήμερα, Δευτέρα 19 Ιουνίου, θα είναι γενικά αίθριος, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει. Μοναδική εξαίρεση ίσως αποτελέσουν το νοτιοανατολικό Αιγαίο και τα ηπειρωτικά, όπου αναμένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδες τις πρωινές ώρες και τις θερμές ώρες της ημέρας, αντίστοιχα.

Ο καιρός σήμερα
Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές. Τις πρώτες πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές ή και καταιγίδες στο νοτιονατολικό Αιγαίο με γρήγορη βελτίωση. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές ή και καταιγίδες στα ηπειρωτικά, με έμφαση στην Αν. Μακεδονία και στη Θράκη. Στη Θράκη είναι πιθανό οι καταιγίδες να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου στη Δυτική Μακεδονία, από 11 έως 32 βαθμούς Κελσίου στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 29 βαθμούς Κελσίου στην Ήπειρο, από 11 έως 31 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία, από 12 έως 31 βαθμούς Κελσίου στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ. Στο Αιγαίο αναμένονται άνεμοι από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αττική
Στην Αττική αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές και πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ, ενώ από τις μεσημβρινές ώρες στα νότια τμήματα του νομού αναμένεται στροφή των ανέμων σε νότιους με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ και σταδιακή εξασθένηση παντού έως τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.