Καλοκαιρία από την 1η Ιουλίου – Σαββατοκύριακο με ζέστη και 37 βαθμούς στην Αθήνα

Καλοκαιρία με την είσοδο του Ιουλίου αλλά με τις απογευματινές μπόρες στα ηπειρωτικά να εξακολουθούν και τις επόμενες μέρες, και την θερμοκρασία σε μικρή άνοδο το Σαββατοκύριακο.

Την Παρασκευή θα έχει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και μόνο στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά ίσως να εκδηλωθούν τοπικές βροχές τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες κυρίως διευθύνσεις δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ και τοπικά τα 6 μποφόρ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, διατηρώντας τη θερμοκρασία μέχρι τους 33 με 34 βαθμούς. 

Στην Αττική θα έχει αίθριο καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις, που όμως τις μεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν με πιθανότητα για τοπικές σύντομες μπόρες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς βόρειοι η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο θα έχει πιο περιορισμένες βροχές προς το τέλος της ημέρας στα βόρεια ηπειρωτικά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα έχει εξαιρετικές συνθήκες με τον υδράργυρο να σημειώνει μικρή άνοδο και τους ανέμους μέχρι τα 5 μποφόρ.

Την Κυριακή αλλά και την επόμενη εβδομάδα κάποιες βροχές θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά, ενώ η θερμοκρασία την Κυριακή μπορεί να φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς.

Πηγή: ΕΡΤ