Καλογρέζα: Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα “Απομεινάρια μιας συνοικίας”

«Η μόδα της εποχής λεγόταν “αντιπαροχή”. Έδινες γη, έπαιρνες διαμέρισμα. Τόσο απλά. Με αυτό τον τρόπο ξεπατώθηκαν όλα τα προσφυγικά σπίτια στην Καλογρέζα και στη θέση τους χτίστηκαν πολυκατοικίες, ομοιόμορφες και απρόσωπες. Κλείστηκαν οι άνθρωποι σε χρυσά κλουβιά, απομονώθηκαν» (απόσπασμα από το βιβλίο του Κώστα Χαλέμου, «Ο Ταύρος του Μάντσεστερ».

Συνεπής στο στόχο της να «ζωντανέψει» την παλιά Καλογρέζα και να σώσει «οτιδήποτε κι αν σώζεται», η ιστοσελίδα KalogrezART.gr διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «Απομεινάρια μιας συνοικίας» και σας προσκαλεί να συμμετάσχετε.

Περιδιαβαίνοντας την Καλογρέζα, που οριοθετείται ανατολικά από τη Λεωφόρο Κύμης, δυτικά από την οδό Εμμανουήλ Παππά, βόρεια από την οδό Κασταμονής και νότια από τη Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως, βρείτε και φωτογραφίστε οτιδήποτε παλιό σάς κάνει… κλικ και βρίσκεται σε κοινή θέα.

ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Το αντικείμενο της φωτογράφισης μπορεί να είναι ένα κτίσμα, μια πόρτα, ένα παράθυρο, ένα δένδρο, ένας τοίχος, ένα σοκάκι ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να θυμίζει την παλιά Καλογρέζα, πώς ήταν δηλαδή η συνοικία μας πριν από 70 και περισσότερα χρόνια.

Τραβήξτε τη φωτογραφία, γράψτε ένα μικρό κείμενο (μέχρι 100 λέξεις) στο οποίο θα αποτυπώνετε τις σκέψεις σας γύρω από αυτή και στείλτε τα στο email: k_chalemos@hotmail.com.

Η φωτογραφία θα πρέπει να είναι «αυθεντική», δηλαδή όχι επεξεργασμένη.

Ο καθένας συμμετέχει στο διαγωνισμό με μια φωτογραφία.

O διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2024.

Όλες οι φωτογραφίες και τα κείμενα θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα.

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Την αξιολόγηση των έργων θα κάνουν οι Κώστας Χαλέμος (δημοσιογράφος-συγγραφέας), Πέτρος Τριανταφυλλίδης (φωτογράφος-συγγραφέας), Σίμος Κουσκούνης (συνθέτης-παραγωγός), Δημήτρης Μπακιρτζής (μέγας χορηγός του διαγωνισμού κι ερασιτέχνης φωτογράφος).

Θα απονεμηθούν τέσσερα βραβεία.

1ο βραβείο

Ένας φωτογραφικό πολυμηχάνημα MFP CANON PIXMA G3430, ευγενική προσφορά του καταστήματος Ηλεκτρικών Συσκευών Αφοί Μπακιρτζή ΟΕ (Βυζαντίου 85, Καλογρέζα, τηλ: 210 2775514, web: www.electrozone.gr)

2ο βραβείο

Τα βιβλία του Κώστα Χαλέμου για την Καλογρέζα: Το Ταξίδι του Ίκαρου, Βάρδα Βουλιαμέντο, Σαν πουλιά τα τουφεκάν, Το Νο 32730, Ο ταύρος του Μάντσεστερ

3ο βραβείο

Μια κασετίνα από 3 cd’s και ένα dvd συνολικής διάρκειας 4 ωρών με τραγούδια και σκοπούς από τη μουσική μας παράδοση, παραγωγή της Wave Music, που έχει τον τίτλο «Με τους ήχους του Ορφέα»

4ο βραβείο

Μια βραβευμένη φωτογραφία του Πέτρου Τριανταφυλλίδη μεγέθους 60Χ80 εκ., τυπωμένη σε καμβά με τελάρο.

Πηγή: Kalogrezart