Κακοκαιρία Daniel: Καταιγίδες, σαρωτικοί άνεμοι και πτώση θερμοκρασίας

Η κακοκαιρία «Daniel», που βρίσκεται σε εξέλιξη, φέρνει ακραία φαινόμενα και πολύ μεγάλα ύψη βροχής στη χώρα, ενώ ήχησε το 112 με οδηγίες για περιορισμό των μετακινήσεων των πολιτών.

Η κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη και φέρνει ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες και χαλάζι.

Από τις πρωινές ώρες δοκιμάζονται από την κακοκαιρία Daniel περιοχές των Σποράδων και της Μαγνησίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν γίνει ήδη 12 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και καθαρισμό φρεατίων σε περιοχές του Βόλου, της Σκοπέλου και της Σκιάθου, ενώ χαρακτηριστική είναι η εικόνα από τον χάρτη με την κεραυνική δραστηριότητα λίγο πριν τις 6:20 το πρωί της Δευτέρας.

Χιλιάδες κεραυνοί συνοδεύουν την κακοκαιρία Daniel, ενώ εξαιτίας της έντονης κεραυνικής δραστηριότητας προκλήθηκε χθες το βράδυ φωτιά στη Σαμοθράκη, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ζήτησε ιδιαίτερη προσοχή τόσο από τους φορείς όσο και από τους πολίτες, ενώ έκανε λόγο για ένα «ακραίο φυσικό φαινόμενο». Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός, μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με επιχειρησιακούς και υπηρεσιακούς φορείς στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης για την επέλαση της κακοκαιρίας.