Κακοκαιρία Αυγή: Ποιοι δρόμοι έκλεισαν λόγω χιονιού – Που χρειάζονται αλυσίδες

Χιονοσκεπή είναι από χθες τα βουνά στην Αττική, με Πεντέλη, Πάρνηθα και Υμηττό να απλώνουν εξ αιτίας της κακοκαιρίας Αυγή δριμύ ψύχος στο Λεκανοπέδιο και οι δρόμοι γύρω τους να κλείνουν λόγω χιονόστρωσης.

Συγκεκριμένα, με βάση την τελευταία ενημέρωση της τροχαίας κλειστοί στην Αττική είναι οι κάτωθι:

– Η λεωφόρος Διονύσου από το ύψος του 414 νοσοκομείου έως τη θέση Άγιος Πέτρος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην περιοχή της Πεντέλης.

– Η λεωφόρος Πάρνηθος από την 22η χ/θ (τελεφερίκ) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, περιοχής Δήμου Αχαρνών,ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων λόγω χιονόπτωσης (παγετού)

– Η παλαιά εθνική οδός Ελευσίνας – Θήβας, από την χ/θ. 5,000 (πρατήριο υγρών καυσίμων “ REVOIL” πρώην “Cyclon”) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας έως την χ/θ. 30,000 (όρια του Ν. Αττικής με το Ν. Βοιωτίας), προσωρινή και πλήρη διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων

– Η λεωφόρος Φυλης από το ύψος της Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστών προς Δερβενοχώρια, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Πού είναι απαραίτητη η χρήση αλυσίδων

Στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας – Θήβας είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή άλλων αντιολισθητικών μέσων από το ύψος της θέσης ΚΑΖΑ της Δυτικής Αττικής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι, από τις 22:00 της Δευτέρας (29/01) και μέχρι νεωτέρας, για το σύνολο του οδικού δικτύου στον νομό Αττικής είναι υποχρεωτικός ο εφοδιασμός των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά.