Καιρός: Νέο ψυχρό μέτωπο με καταιγίδες και βοριάδες – Προβλέψεις για Μεγάλη Εβδομάδα

Ψυχραίνει ο καιρός με νέα κακοκαιρία που καταφτάνει από τα δυτικά, μετά το πέρασμα της «Ilina» που έπληξε τη χώρα Δευτέρα και Τρίτη. Αν και η ΕΜΥ δεν έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης, η πρόβλεψη της αναφέρει βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά θα σταματήσουν και τη νύχτα θα περιοριστούν στα ανατολικά.

Παρασκευή και Σάββατο ο καιρός βελτιώνεται ξανά για να έρθει από την Κυριακή και όσο πλησιάζουμε στη Μ. Εβδομάδα ακόμη ένα κύμα κακοκαιρίας. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από τη Μ. Παρασκευή έως και τη Δευτέρα του Πάσχα οι καιρικές συνθήκες θα είναι ήπιες με αυξημένες θερμοκρασιακές τιμές.

«Διπρόσωπο» καιρό προβλέπουν για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα οι Κλέαρχος Μαρουσάκης, Σάκης Αρναούτογλου και Τάσος Αρνιακός.

Αρχικά, η εβδομάδα των Παθών θα ξεκινήσει με άστατο καιρό, ωστόσο, όσο πλησιάζουμε προς την Κυριακή του Πάσχα και ειδικότερα από την Μεγάλη Πέμπτη και έπειτα, οι μέχρι τώρα προγνώσεις, δείχνουν ότι θα βελτιωθεί ο καιρός και θα γιορτάσουμε την Ανάσταση και το ψήσιμο του οβελία και καλές καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο καιρός θα παραμείνει άστατος μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη για να βελτιωθεί στη συνέχεια και να οδηγηθούμε στο Πάσχα με ανοιξιάτικο καιρό.

Στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ 3 ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε πως η τάση του καιρού για τη Μεγάλη Εβδομάδα δείχνει πως θα είναι άστατος. Από την Κυριακή των Βαΐων θα ξεκινήσει η επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά, με βροχές και χιόνια στα ορεινά, ενώ τη Μεγάλη Δευτέρα αναμένεται να βρέχει σχεδόν σε όλη τη χώρα. Θερμοκρασιακά, όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα ο καιρός θα «μαλακώσει», ωστόσο τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία δείχνουν πως θα παραμείνει η αστάθεια.

Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος του ANT1, Τάσος Αρνιακός, αναφέρει ότι μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη θα έχουμε άστατο καιρό με τοπικές βροχές. Ωστόσο από Μεγάλη Παρασκευή θα βελτιωθεί το σκηνικό του καιρού. Πάντως, όπως είπε ο κ. Αρνιακός «είμαστε πάρα πολύ μακριά ακόμα» για ασφαλείς προγνώσεις.

Πηγή: Πρώτο Θέμα