Καιρός: Καλοκαιρία μέχρι την Παρασκευή σε όλη τη χώρα

Καλές θα είναι οι καιρικές συνθήκες σχεδόν σε όλη την Ελλάδα μέχρι και την Παρασκευή με τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες να επιμένουν, όμως το Σάββατο ο καιρός αλλάζει. Αναμένονται βροχές σε όλη τη χώρα και πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα βόρεια.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο: «Μέχρι και την Πέμπτη θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε καλές ημέρες για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Από την Παρασκευή θα ξεκινήσει να βρέχει κυρίως στα δυτικά και το Σάββατο θα επικρατήσει κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με βροχές, σποραδικές καταιγίδες, ενισχυμένους ανέμους στα πελάγη και χιόνια στα πολύ ορεινά της Βόρειας Ελλάδας. Το αίτιο για αυτήν την κακοκαιρία θα είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα έρθει στην περιοχή μας απο τις βαλκανικές περιοχές».

Καλό καιρό μέχρι και την Παρασκευή προβλέπει και ο Σάκης Αρναούτογλου. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο μέχρι και το τέλος τηε εβδομάδας αναμένονται λίγες βροχές στα βόρεια, ενώ το Σάββατο θα έρθει αλλαγή του καιρού, με χιονοπτώσεις ακόμα και στα 1.000 μέτρα.

Για νέα κακοκαιρία το ερχόμενο Σαββατοκύριακο που θα φέρει και κρύο έκανε λόγο στην δική του πρόγνωση ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.