Ιωνικό Κέντρο: Βίντεο με την πρόοδο των κατασκευών στον Περισσό από ψηλά

Βίντεο με εικόνες από ψηλά μέσω της ομάδας perigon_perspective δείχνει πως προχωρούν οι εργασίες αποπεράτωσης στο Ιωνικό Κέντρο της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας.

Το εγχείρημα έχει προϋπολογισμό που αγγίζει τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Το Ιωνικό Κέντρο εκτείνεται σε συνολική επιφάνεια περίπου 3.300 τετραγωνικών μέτρων και πρόκειται να φιλοξενήσει εγκαταστάσεις, όπως: Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Νεολαίας, με Εντευκτήριο, καθώς και Εστία Φιλοξενίας και Συγκεντρώσεων.

Ιωνικό Κέντρο

Η Περιφέρεια Αττικής με το συνολικό ποσό των 12.318.057 € συμβάλει στην υλοποίηση του συγκροτήματος που θα στεγάσει το Ιωνικό Κέντρο, στη Νέα Ιωνία, δίπλα στο σταθμό του Ηλεκτρικού στον Περισσό, το οποίο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι “ο χώρος θα μετασχηματιστεί σε “κιβωτό” για την διαφύλαξη και την προβολή της ιστορικής μνήμης των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και θα συνδυάζει την πίστη, την παιδεία, την ανάπτυξη, την προσφορά και το σεβασμό στο περιβάλλον.

Να υπενθυμίσουμε ό,τι η σύμπραξη των εταιριών ΕΚΤΕΡΤΕΡΝΑ είναι ο ανάδοχος του κτιριακού έργου για το Ιωνικό Κέντρο στην περιοχή της Νέας Ιωνίας. Μεταξύ άλλων στο χώρο προβλέπεται κατασκευή για:

  • -Συνεδριακό – Πολιτιστικό Κέντρο αναπτύσσεται σε υπόγειους και υπέργειους χώρους., με συνολικό εμβαδόν χώρων περίπου 3.300 τ.μ.
  • -Εστία Φιλοξενίας και συγκεντρώσεων (έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός), με σκοπό να εξυπηρετήσει τη συμμετοχή και παρουσία των συνέδρων
  • -Διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου με βιοκλιματικά κριτήρια, φυσικά ή/και ανακυκλώσιμα υλικά κατά το δυνατόν.