Ισχυρή έκρηξη αναστάτωσε την Κάτω Κηφισιά – Ξέσπασε φωτιά σε χώρο εργοστασίου

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά το μεσημέρι της Τετάρτης (12/6), με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά.

Πρόκειται για εργοστάσιο κατασκευής ανοξείδωτων, -σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία- στην οδό Αιγιδών στο Πανόραμα Κηφισιάς, δίπλα στις σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος.

Επί τόπου επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 10 οχήματα. Στο μεταξύ, πυκνός μαύρος καπνός έχει εξαπλωθεί σε όλη την περιοχή κάνοντας την ατμόσφαιρα ακόμη πιο δύσκολη.

Πριν από λίγο απεστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι άγνωστο αν υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα εντός του κτηρίου. Πάντως, στην περιοχή σπεύδουν και ασθενοφόρα προληπτικά

Που διακόπτεται η κυκλοφορία οχημάτων

Λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη, η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στους εξής δρόμους:

  • Στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας απο το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη στο ρεύμα προς Αθήνα
  • Στην οδό Σένεκα
  • Στην οδό Αιγιδών

Πληροφορίες αναφέρουν πως το εργοστάσιο που καίγεται κατασκευάζει “προϊόντα από διογκωμένη πολυστερίνη και PET όπως δίσκους και περιέκτες τροφίμων” όπως αναφέρει στην εταιρική του περιγραφή. Ως εκ τούτου, καίγονται πλαστικά και φελιζόλ που δημιουργούν αναπνευστικά προβλήματα σε όσους εμπίπτουν σε ευπαθείς ομάδες.

Ενδεικτικό της έκτασης που έχει η φωτιά είναι ότι επιχειρεί αυτή την ώρα στην περιοχή και ένα ελικόπτερο Erickson, προκειμένου να βρέξει την περίμετρο, ώστε να μην επεκταθεί η πυρκαγιά σε παρακείμενη επιχείρηση.

Ακόμα: