Θερινές Εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν και ποια Κυριακή τα καταστήματα θα μείνουν ανοιχτά

Ο Ιούλιος σηματοδοτεί παραδοσιακά την έναρξη για τις θερινές εκπτώσεις, καθώς αναμένεται να ξεκινήσουν τη Δευτέρα 10 Ιουλίου και να έχουν διάρκεια περίπου δύο μηνών με προβλεπόμενη λήξη την Πέμπτη 31 Αυγούστου.

Ειδικότερα, οι θερινές εκπτώσεις πραγματοποιούνται «από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου», δηλαδή από τις 10 Ιουλίου μέχρι τις 31 Αυγούστου, όπως αναφέρει σχετικά το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης.

Την επίσημη ανακοίνωση για την έναρξη των θερινών εκπτώσεων εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών αλλά και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) όπου προτείνεται και το ωράριο των καταστημάτων.

Μάλιστα, την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων στις 16 Ιουλίου, τα εμπορικά καταστήματα αναμένεται να είναι ανοιχτά.

Με αφορμή την επικείμενη έναρξη των θερινών εκπτώσεων, ο Πρόεδρος του ΕΣΑ Σταύρος Καφούνης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι εμπορικές επιχειρήσεις προσβλέπουν πολλά από την επικείμενη εκπτωτική περίοδο που ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα. Με γεμάτα ράφια, εντυπωσιακές τιμές, χαμόγελο και επαγγελματισμό, είναι έτοιμες όπως πάντα, να υποδεχθούν τους καταναλωτές.

Οι ανάγκες είναι πολλές και οι προσδοκίες ακόμη περισσότερες, για αυτό εύχομαι τα αποτελέσματα, που όπως πάντα θα αποτυπωθούν στη μεγάλη έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, να είναι πολύ καλά για όλους»